2020-02-28
今晚有事要來葵芳一趟 之前bookmark左幾間葵廣既食店想試好耐 決定一晚試哂😌😌😌好耐無食米線 要食返d舊時回憶:鄧媽媽水餃本身都想食酸菜辣雞米線 但好想食返鄧媽媽既水餃 所以最後揀左「酸菜辣肉醬鴛鴦水餃米線」😋盛惠48蚊點完單俾完錢 就隨便揀個位坐低 明明點單時都無mark檯號但上菜既時候係絕對唔會上錯 好神奇 可能收銀會留意住再同上菜既講返幾號單既客坐左咩位啦🤔🤔🤔本身驚就咁酸菜辣肉醬會唔夠濃味 驚太清淡會無胃口食 d辣肉醬其實一d都唔辣 唔會太油 而且同平時出面個d成pat醬咁既好唔同 我更偏好鄧媽媽li隻辣肉醬 口感比較實在 食到肉粒 而d酸菜都幾香口開胃 而且份量又唔少 每啖米線都食到酸菜 食食下好快食完碗米線 而個2粒鴛鴦水餃都一如既往咁厚皮 哈哈 但佢真係好多餡 絕對真材實料 包厚d應該都係驚d水餃在烹調時爆餡 水餃既味道不過不失因為我食li d唔會飲湯 所以又唔覺好味精 食完勁口渴咁下次有機會再來食煎餃 見到隔離檯食 好吸引🤤
好耐無食米線 要食返d舊時回憶:鄧媽媽水餃
盛惠48蚊