2017-09-14 512 views
好耐無食過一風堂,今日其實係為限定既<海膽冷製麵>而黎。星期日七點鐘黎到,好彩仲有😍!!✨個湯好清,帶點點鮮味但味道略咸。話說係用法式清湯+日式上湯+海膽醬而成。不過海膽味我就唔係好覺喇🤔,湯底未算有驚喜,我覺得可以再冰凍d。不過個海膽真係好鮮甜好creamy!!🤤,一啖過啪晒,好正!!👅麵質㨂普通但係都幾煙韌彈牙,就咁食個麵感覺有點寡,我自己加左另外豚骨麵配既蒜泥同個辣辣地既京蔥,加埋落去反而好食左。另外,三文魚籽好鮮味,溏心蛋夠嫩滑,叉燒粒好瘦無咩特別。價錢黎講$138蚊唔係好抵,除左個海膽真係唔錯👍🏻。 ✨✨德褔店限定<橫浜家系豚骨>($78)想講個湯底真係超正,超濃郁既雞湯同豬骨味!!🤤🤤🤤👍🏻👍🏻👍🏻不過咁啱食果塊豬就偏瘦左d,除此之外都好好味呢個係豚骨麵配既蒜泥同個辣辣地既京蔥,幾惹味✨豚骨湯波菜($28), 湯底好清,豚骨味唔多覺,菜味就好濃。✨呢個好正👍🏻限定Zucca卷($32), 入邊係南瓜蓉,點埋蜜糖真係香甜鬆脆👍🏻得四條仔😭唔夠喉!!!!✨是日覺得最好食既登場!!估唔到最正既唔係拉麵,係呢個鰻魚天婦羅角包($38)😍😍😍, 香脆

✨✨德褔店限定<橫浜家系豚骨>($78)
呢個係豚骨麵配既蒜泥同個辣辣地既京蔥,幾惹味
Zucca卷
✨是日覺得最好食既登場!!估唔到最正既唔係拉麵,係呢個鰻魚天婦羅角包($38)😍😍😍, 香脆既鰻魚加上wasabi 醬同生菜真係超好食👍🏻
天婦羅鰻魚角包
Zucca卷