2022-05-03
本身諗住出旺角食泰國嘢,但因為就唔啱時間,而朋友又話呢間餐廳又平又好食,所以就入咗嚟聯和墟食,真係令我超驚喜 性價比超高!😋🤤❤️1)泰式生菜包 $45🥬🐖每次食泰菜我都必定會生菜包,今次揀咗豬肉,食落口有肥豬肉啲油香味,好食!咁啱叫咗餐廳最後一份,好彩食到☺️☺️2)泰式淨豬手 $65 🐷豬手炆到好林好入味,基本上冇牙都食到🤣 本身個味已經好好食,佢再配埋泰式酸辣汁,點埋之後真係畫龍點睛,超開胃 送飯一流💦!唯一要彈嘅就係佢嘅豬手皮係有豬毛,食落口有種怪怪地嘅感覺🙈3)泰式炸蝦餅 $34 🍤呢個食得出佢係一炸起就上枱,熱辣辣脆卜卜!雖然得四舊 但都大大舊 啖啖肉,好食到要同朋友爭食🤣🤣4)火車頭炒飯🚂🍚呢個炒飯又係好好食 ,炒到好香好惹味!佢連埋啲菜仔一齊炒,口感好豐富,大大碟 有菜又有肉,非常之抵食!👍🏻🥰晚市嘢飲係要單點,我哋叫咗杯泰式奶茶同青檸梳打 $18@1,兩杯都好飲,充滿泰國風味!去唔到旅行 食住呢間先都開心😇睇得出呢間餐廳嘅裝修係用心佈置,但因為啲櫈係摺櫈 就坐得唔係咁舒服。餐廳勝在價錢平 嘢又好食 店員熱情 充滿氣氛,下次會再黎!😋😋
1)泰式生菜包 $45🥬🐖
2)泰式淨豬手 $65 🐷