2021-10-05
近排食得多西餐、日本菜🤣所以都會懷念港式食物😋😋唔搵下都唔知,原來apm入面開左間金記冰室,因為平時好少上到6樓咁高🤣雖然我未食過,不過我見佢開咗咁多間分店,食物應該都唔會差得去邊🙈-餐廳嘅燈光都好光猛,而且亦都設有卡位,以冰室黎講都坐得好舒服😌而且佢嘅食物選擇超級多,揀都揀咗我哋10分鐘🤣🤣幾鍾意佢哋用QR code自助落單,喺入面可以根據自己嘅喜好去揀食物,例如牛扒可以揀幾成熟,嘢飲又可以揀濃啲或者淡啲👍-1.四川重慶口水雞(例牌) $70呢個口水雞嘅汁調得好唔錯,唔會話太濃味,而且唔會太辣。雞肉都整得幾滑👍-2.鐵板西冷牛扒薯菜黑椒汁$106牛扒超級厚肉😋大概有一吋咁厚吖~呢到比嘅黑椒汁都唔孤寒,一路食一路點,食到最尾都未點哂🤣估佢唔到啲薯條又炸得幾脆❤️如果上碟嘅時候個鐵板可以再熱多少少,倒汁落去可以咋咋聲,咁就更perfect啦😌-3.鮮茄濃汁焗豬扒意粉$68豬扒都超級大塊吖🤣蕃茄汁偏甜,意粉本身都已經有蕃茄汁,所以都好夠味👍👍-4.金粒西多配雪糕$42西多士超級熱辣辣😋佢包裹左好多雞蛋,所以成個西多都好香蛋味❤️仲有雪糕都好香雲呢拿味😋-真係估佢唔到幾好食😋食物都好夠獲氣👍👍仲
1.四川重慶口水雞(例牌) $70
2.鐵板西冷牛扒薯菜黑椒汁$106
3.鮮茄濃汁焗豬扒意粉$68
4.金粒西多配雪糕$42
真係估佢唔到幾好食😋食物都好夠獲氣👍👍仲要咁近地鐵站~又多一間可以成日去嘅冰室啦👻