2015-05-12
是日勞動節, 本來打算同男友去AEON買壽司同生蠔返屋企食, 點知壽司一早售罄, 時間又唔早, 就打算求其搵D野食下, 行行下見到有間新開既PIZZA EXPRESS, 決定入去試下基於都幾餓, 所以兩個人叫左5樣野食 先黎既係焗蘑菇, 其實係男友以為係焗大蘑菇佢先叫, 點知原來係咁細隻, 雖然細隻, 但佢真係焗得好好味!!! 釀入既配料非常的香口, 而且熱辣辣, 食落有少少芝士同好濃既香草味, 兩款既醬料亦好夾個蘑菇, 值得一試!! 之後上個卡拉布雷斯薄餅, 咁大份既!? 初初都驚會唔岩口味, 因為叫佢好似好濃咁, 點知食落咁惹味, 入面有辣肉醬, 辣肉腸, 青辣椒, 辣紅椒, 燈籠椒, 芝士同埋火箭菜, 個香草汁好MATCH, 不過真係幾辣下!! 食得辣既人真係可以試下! 睇睇下MENU果陣見到有D小食可以$96 揀兩款, 決定叫兩款試下意式焗肉丸, 肉丸係牛肉, 食落牛味唔算好重, 不過咬落好有口感, 個蕃茄牛肉醬好好味, 食落有蕃茄蓉, 唔會酸, 同個牛肉丸好夾!! 另一個係煙三文魚青瓜沾醬, 食落好鮮, 我自己就覺得好似食到幾重味道咁, 有食到三文魚香, 亦食到青瓜既清淡味,
基於都幾餓, 所以兩個人叫左5樣野食
以後係太古又多一個選擇了!!!
Other Info. :
員工態度其實可以好D, 例如我話落ORDER, 佢望都唔望我, 之後就叫我講, 其實你唔逞我我係唔會知你聽緊我講野; 不過我想講, 佢地唔係SERVE個個都係咁, 因為有兩個男人入黎(講英文的) 就即刻有成3-4個人SERVE佢.....