2024-01-05
今次漫步筲箕灣,發現一間氣派嘅西餐廳,對,就係呢間!一入到去,店內木紋裝潢有種溫馨感覺,好舒服🍃。落單前,店員提供QR code掃碼點餐,科技感十足,好方便。首先話你知,呢度嘅全日早餐真係飽肚之選!黑松露炒蛋味道夠晒香,軟滑得黎又唔油膩,配上嗰幫滿滿當當嘅高質素餐肉,水準一流。煙三文魚同新鮮蔬菜夠晒清新,啖啖肉嘅豬肉腸同火腿夠曬咸香,啲窩夫又香脆又暖笠笠,真係正到不得了!🤤另一邊廂,朋友點嘅加拿大安格斯雪花牛扒,外層煎得啱啱好,入口即溶。肉質軟熟,真係即叫即嗲。豐富嘅蔬菜配搭絕對加分,埋單個過程都得心應手。至於低卡健康丼飯,一啖入口都感覺到食材嘅新鮮,配料嘅選擇多樣化,夠晒精緻。而個紅肉火龍果蟹肉意粉,一看就心思思想攞相機拍低。那些粉紅絨花的意粉,帶嚟意想不到嘅口感,雖然蟹肉小貴但食材分量都夠正,真係值得再嚟!👌總括嚟講,呢度係食物質素同氣氛兼備嘅地方,十分適合想享受一頓悠閒的午餐。埋單後心情大好,已經諗住下次要再嚟試其他菜式。記住啊,呢度係不可錯過嘅筲箕灣美食!🥳