2020-07-28 494 views
話說係西貢行到攰攰地想揾間cafe chill 下,但係限聚令下間間都好full, 男友人無咩耐性,我地就求其入左呢間。呢間cafe外觀ok ge, sell vintage style。但係呢,入到去小妹覺得有少少似雜物房,有舊電器,舊書,對於食肆來講,加上小妹又有少少潔癖,衞生情況(起碼感覺上)好麻麻。All day breakfast首先,個蛋好老, overbooked, 又無咩味。粟米同黃豆係罐頭黎,無咩誠意。講真,火腿、腸仔同煙肉都係即食食物,無咩技巧可言。其實all day breakfast 係一些技術含量唔高嘅菜式,做得cafe又要做道菜,小妹認為一定要揾一些微小地方做得好,不可以求其做。有心同無心做,其實個客係知道嘅。Drinks我哋加左杯cappuccino, 質素都係好一般。首先,小妹唔係好識飲coffee, 都飲到係機冲的,無拉花都算,仲有啲苦,小妹甚至覺得公司嘅coffee仲好飲過佢。Cafe 來講,coffee 起碼要有基本水準, 如果cappuccino 都唔好飲,都係幾below par。小妹真心希望老闆可以積極改善,尤其係疫市下,真係好需要好味又靚嘅

All day breakfast

All  day  breakfast

Drinks

Cappuccino

我哋加左杯cappuccino, 質素都係好一般。

Cafe 來講,coffee 起碼要有基本水準, 如果cappuccino 都唔好飲,都係幾below par。小妹真心希望老闆可以積極改善,尤其係疫市下,真係好需要好味又靚嘅餐廳去打氣!

2020-07-18
$70 (Tea)