2021-05-01
上星期六同朋友去荔枝角食野。唔好以為呢頭得工廠🏭大廈好悶,其實依家工廈入面有商場,又有美食街!今次就介紹一間川菜小店比大家認識下!呢間「BB辣」店舖座位舒適、闊大,好光猛,俾人一種好舒服乾淨😌既感覺!由店名得知,佢係專食辣野啦🌶!酸菜魚魚片好滑,湯底都夠酸。因為我地怕辣,所以叫左BB辣,都食到微微既香辣,岩哂好怕辣既朋友👍🏻!食得辣嘅朋友不妨試下加辣🔥🔥!除左配白飯外,更可以配紅薯粉,食落滑嘟嘟!除左夠香辣外,份量亦好大碗😯,做午餐🥣一定夠飽!我地配左一份皇牌口水雞,真心好好味😋!作為一道冷盤,雞皮爽,雞肉滑,而餐廳都採用左較多肉既部分🙂!醬汁方面,似乎都落足辣椒、花椒、油,令口水汁具備「香、辣、麻」,食完令人食慾大增,趕走悶熱嘅感覺,啱晒依家嘅天氣!餐廳🍴幾款菜式中,香味比辣味更突出,真不概為「BB👶🏻辣」!因為我個人鐘意食酸野,如果魚片更酸會更惹味!餐廳總體表現都唔錯👍🏻,係附近返工同經過既朋友不妨去試試!