呢間有幾多分店,今次就試下喺將軍澳海傍呢間,裝修行簡潔既美式工業🏭風格,顏色以木色🪵為主,牆係水泥牆🧱,復古風幾有feel,而且用左落地玻璃,可以望到海景🌊感覺幾休閒舒服😌 裡面有架幾別緻賣Gelato🍦既雪糕車🚖,仲有賣自家品牌野Tim~ 野食方面係日式同西式既fusion菜,組合同用料幾特別,味道都唔錯ga😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)自家製松葉蟹肉餅配芒果莎莎 🦀🫓🥭🥗 - $88 (好味指數:😍😍😍😍🤩)小編揀左兩件既,首先擺盤好靚🤩 表皮唔會厚,夠晒金黃香脆,裡面有超多蟹肉🦀,味道鮮甜,口感綿密~ 上面有鮮香四溢既三文魚籽🟠、旁邊有清新爽口帶有微酸既芒果莎莎🥭,下面有酸酸甜甜既千島醬,感覺清新開胃,用黎做前菜幾好🤤伯爵茶慢燴安格斯牛面頰意粉 ☕️🐮🍝 - $158 (好味指數:😍😍😍🤩)無諗過伯爵茶☕️都可以用黎煮野食😂 感覺幾特別,有淡淡既佛手柑🍊香味同芳香既茶味,個汁有乾番茄🍅,酸酸地咁幾開胃~ 而個牛面頰🐮脂肪少,肉質軟腍嫩滑,牛味🐮幾濃郁~ 意粉🍝唔會煮得太腍,有啲咬口~ 不過如果唔落花椒就更加好,因為有啲搶味焦糖黑麥啤酒慢煮黑毛豬肋骨配椰菜沙律 🌾🍺🍖🥗 - $128

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
自家製松葉蟹肉餅配芒果莎莎

伯爵茶慢燴安格斯牛面頰意粉

焦糖黑麥啤酒慢煮黑毛豬肋骨配椰菜沙律

焦糖黑麥啤酒慢煮黑毛豬肋骨配椰菜沙律 🌾🍺🍖🥗 - $128 (好味指數:😍😍😍🤩)
以小食黎講份量幾大,味道微甜,有啤酒🍺淡淡既麥香味🌾,而且用有酒🍺既汁醃肉可以令到肉質更加鬆軟,係天然既鬆肉劑~ 個豬肋骨🍖夠肥,所以食落有油香,肉質軟嫩,而慢煮就更加容易鎖住肉汁,食落會juicy啲~ 下面仲有一個由紫椰菜絲🟣🥬沙律🥗,酸酸地夠晒清新開胃,又可以解下肉既油膩~ 如果個汁可以突出焦糖既焦香味同埋酸味就會再好食啲
芝麻綠茶批

芝麻綠茶批 ⚫️🍵🥧 - $78 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個批🥧食落幾有驚喜,表面既係抹茶🍵mousse,顏色好似竹葉🎋咁翠綠,味道清香甘醇,入口唔會覺得苦而係有淡淡既海苔香味,入面就係creamy輕盈既芝麻mousse⚫️,味道香濃醇厚,而且甜甜地可以中和翻抹茶🍵既澀味,上面仲有香甜綿密又飽滿既紅豆🫘,而個底係鬆脆香口既朱古力🍫批底🥧,令到整體更加豐富~

Dirty - $45 (好味指數:😍😍😍😍)
Dirty係指下面用凍奶🥛,上面用double ristretto☕️,跟住形成分層狀態,外表就好似一杯有啲污糟既咖啡咁,開頭第一啖就感受到濃郁甘香既咖啡☕️,跟住再感受到凍冰冰既奶🥛去多左啲甜味同埋順滑啲

75% Peru 🍫 - $50 (好味指數:😍😍😍😍)
另外叫左呢杯熱朱古力🍫,黎自秘魯🇵🇪既朱古力🍫一向都唔錯,加上揀左濃度係75%,帶有啲微甜又唔會覺得漏,有芳香濃郁既可可味,口感幼滑帶有少少可可獨有嗰種沙沙地既質感,唔會一味落水同靠糖,夠晒真材實料👍🏻

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍🤩
$250 (Dinner)
自家製松葉蟹肉餅配芒果莎莎
伯爵茶慢燴安格斯牛面頰意粉