90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【焦糖海鹽粉雪冰】HK$50【果蜜白桃粉雪冰】HK$52【青森蘋果氣泡飲】HK$28.(👦) 小店裝修日系風格都幾新淨,內裡座位唔算多,偶爾會出現小人龍需要排隊🙈🙈 但整體都唔需要太長時間就可以入到去🥰🥰 要知道🧒之前都已經食過好幾間刨冰 / 雪花冰 / 綿綿冰呢類甜品😂😂 👦一定會做個比較,睇下邊間好食d🥰🥰 .👦先試下店鋪推薦款式先👍👍 整體嚟講,👦都覺得焦糖海鹽粉雪冰 & 果蜜白桃粉雪冰呢兩款口味都唔錯🤣🤣 👦覺得店舖嘅粉雪冰偏向融合不同食材去營造不同口感層次😍😍 相比其他店舖刨冰,呢個雪花冰唔會食到非常爽同凍😂😂 係集中喺食材配搭上嘅突出,例如會喺雪花冰表面加上芝士奶蓋,底層會有布甸/丸子/果肉😛😛 價錢唔算太貴,份量適中,因此👦都會推薦經過嘅朋友試下 👍👍 .👦總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 性價比:⭐⭐⭐(3/5)--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)--- 環境:⭐
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️

【焦糖海鹽粉雪冰】HK$50
【果蜜白桃粉雪冰】HK$52
【青森蘋果氣泡飲】HK$28
👦先試下店鋪推薦款式先👍👍
價錢唔算太貴,份量適中,因此👦都會推薦經過嘅朋友試下 👍👍
👦總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐(3/5)
--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)
--- 環境:⭐⭐⭐(3/5)
____________
$100 (Dinner)