2021-11-05
最近天氣都好好 好想去海邊餐廳chill 下 即刻lum起將軍澳就約左住附近既frd 出黎間餐廳係佢揀既 exactly 對住個海 我地特登坐出面 可以吹下風 望住d 人跑步weekday lunch 望落價錢正常 $158有2個course starter 方面我揀左黑松露韭菜啡菇批,朋友揀左水煮鷄肉沙律我超中意個黑松露韭菜啡菇批 好香 個批底夠實净 唔會好易散上面pat cream 酸酸地 配合得幾夾朋友個水煮鷄肉沙律我試左一啖 正正常常配Caesar salad 醬 上面有d crisps係紅米脆片 幾得意 main 方面我地2個都叫左牛小排不得不讚呢間餐廳既plating 係超靚 好amazing好配合餐廳法式風情 食個lunch 都靚到好似食緊fine dine 甘lol我覺得個ribs 好似食緊豬lol 無咩牛味 但肉質黎講好唔錯 唔會太un 肥瘦分明 配埋個Café de Paris醬汁同燒洋蔥一齊食好好味 燒洋蔥好甜 有d 似日式個種燒洋葱overall 我同朋友都好滿意個ribs 食物質素幾好 plating又用心 不過價錢黎講就貴左小小 個set lunch 吾包飲
我超中意個黑松露韭菜啡菇批 好香 個批底夠實净 唔會好易散
上面pat cream 酸酸地 配合得幾夾
main 方面我地2個都叫左牛小排
overall 我同朋友都好滿意個ribs
食物質素幾好 plating又用心
不過價錢黎講就貴左小小 個set lunch 吾包飲品 勝在有景 可以不妨一試