2019-08-25 46 views
嗰日同朋友喺觀塘行完街之後 到嚟到APM後邊|工業大廈樓上嘅日本菜嗰日六點幾嚟到人唔算多位置都算寬敞裝修都頗有日本餐廳嘅氣氛之後我哋就帶咗一個前菜沙律 溫泉蛋松葉蚧肉野菜沙律 唔好以為佢淨係一個普通沙律咁簡單,除咗番茄粟米青瓜呢啲配菜之外最主要係有溫泉蛋同埋蟹肉,佢一絲絲嘅蟹肉去配埋新鮮嘅蔬菜,口感一流最緊要係淡淡都係最愛嘅蟹肉絲之後我哋都帶咗一份刺身就係三文魚啦一份三文魚有三件,厚度都比正常出邊壽司店食到嘅比較新鮮另外嗌左個忌廉芝士鰻魚卷 值得一讚嘅係佢裏面嘅芝士好大粒,配埋上邊厚厚嘅鰻魚片口感好豐富之後嗌咗一串燒物 大蔥黑豚肉 佢嘅豚肉好入味係BBQ嘅感覺 口感係爽口 下次食記住要加埋啲檸檬汁 味道會多種層次令我最驚喜嘅一定係呢一個雞肉味噌茄子燒佢係燒左嘅茄子上邊加咗啲雞肉味嘅配料,令到茄子嘅口感係軟林林嘅好容易入口完全唔似茄子一樣配上佢嘅芝麻係好好食我鍾意食辣嘅朋友一定要試呢一個松葉蟹肉海膽甜蝦丼除咗係淡淡的蟹肉絲之外仲有一個好大嘅蟹蓋同埋上邊會有一隻鵪鶉蛋俾你 撈飯食仲有兩大舊肉汁豐富嘅蟹鉗咁推薦鍾意食海鮮嘅朋友

嗰日六點幾嚟到人唔算多位置都算寬敞
裝修都頗有日本餐廳嘅氣氛

之後我哋就帶咗一個前菜沙律 溫泉蛋松葉蚧肉野菜沙律

之後我哋都帶咗一份刺身就係三文魚啦

一份三文魚有三件,厚度都比正常出邊壽司店食到嘅比較新鮮

令我最驚喜嘅一定係呢一個雞肉味噌茄子燒

鍾意食辣嘅朋友一定要試呢一個