2017-06-27
完sem緊係要約下朋友仔gathering下啦😆行開旺角見到呢間cafe好似唔錯咁就一於試下先😎😎餐廳佈置簡簡咁,但感覺會好舒服,坐位夠哂闊落👍🏻可以慢慢坐下抖抖啦😃首先飲下個餐湯先,係我既最愛粟米湯呀😍😍😍😍粟米湯唔會好稀👍🏻👍🏻有粒粒粟米粒好甜好有咬口😋仲有啲麵包脆粒添~我地叫左個泰式炭燒豬頸肉,有好多塊呀😳😳豬頸肉幾淋,比平時個啲肥少少,所以點酸辣汁食可以平衡番去肥膩感👍🏻👍🏻正餐叫左香茅豬扒冬陰公湯麵👍🏻冬陰公超香濃,帶微辣又酸酸地咁,好惹味呀😋豬扒完全唔韌又有厚度😃😃因為唔算好肚餓所以另外個正餐簡左咖哩魚柳配印度薄餅😎薄餅煎得好香脆帶啲煙韌既口感👍🏻👍🏻點埋咖喱食無得輸😎如果咖哩個味淡番少少會好啲,咸左少少😃個魚柳就超正!魚柳肉勁嫩滑👍🏻👍🏻心思思叫多個together小食拼盤🙈🙈拼盤包左好多小食真係超值呀!仲要叫大盤😍😍😍有雞肉串,鹽酥雞粒,薯條,炸餃子,蜜糖雞翼,吉列炸複,咖哩角同炸春卷☺☺☺全部都唔會油淋淋👍🏻係好鬆脆,最中意雞肉串同炸蝦😆😆食完好飽好滿足呀~飲品叫左灰太狼😂😂係大大杯既oreo沙冰👍🏻👍🏻超足料,食到oreo碎粒😍😍😍超解暑呀~
因為唔算好肚餓所以另外個正餐簡左咖哩魚柳配印度薄餅😎