2012-06-21 321 views
因為工作關係, 所以經常會喺附近買外賣返公司食, 樂意由舊鋪搬到新鋪, 環境改變咗不少, 舊鋪時有點殘舊而且店內較悶熱, 但搬了新鋪後, 鋪內冷氣開放, 更裝有電視, 頓時為小店升呢不少~~~ 只可惜距離地鐵站口再遠多一個街口, 喺正七姊妹道健康邨麥記對面跟其他食店一樣, 搬了新鋪, 無可避免地加價, 一碗粉麵由舊鋪 $24, 上調到 $25, 可以接受嘅升幅~~order 了切腩河走青, 切腩為片狀厚切, 約6-7片, 而腍度亦適中, 好有咬感, 當中帶有一點肥膏, 但亦唔會有過份的肥膩, 河粉則一般, 未致於煮得太淋, 但數條河粉則黐在一起, 湯底則用上自家牛腩牛雜湯, 但個人覺得今次有點鹹, 有機會再試清湯 or 撈麵, 希望會比較好~~外賣不用加錢, 店員亦會俾包預先 pack 好一袋仔的辣椒油, 總算都幾細心!! 份量一般, 大食的話可能要加底先夠~~~晚市有供應咖哩切腩飯, 有機會試下先!!

晚市有供應咖哩切腩飯, 有機會試下先!!
2012-06-21
Waiting Time
4 Minutes (TakeAway)
  • 牛腩