2021-06-25 584 views
【低温隔水蒸古早味蛋糕😋】/////香港街頭越開越多古早味蛋糕店鋪🍰深水埗呢間小店蛋糕口味選擇多達100款wuu店鋪每日都會指定幾款口味 可以walk-in 買 如果確保食到自己想要嘅味道 可以一個月前訂🤩另外小店以低温隔水方法去蒸古早味蛋糕 對比坊間古早味蛋糕店唔會燶蛋糕邊同底 留係香港都食到傳統古早味蛋糕👍🏻.👉🏻金枕頭榴蓮古早蛋糕💛外形凹凹凸凸 模仿榴蓮外形幾有心思🥰蛋糕中間有滿滿新鮮嘅榴槤肉磨成茸雪凍去食我覺得幾正 有蛋香加榴蓮味道~蛋糕口感濕潤鬆軟 呢個好適合榴槤控haha.👉🏻斑斕古早蛋糕 ✨斑斕味幾香 食得出天然 低糖少油😝食落比出面淡因為佢用原材料去整隻綠色望落舒服 比起榴蓮顏色吸引🤣下次食想配埋朱古力🍫配料 味道更豐富—————囍源古早蛋糕 (深水埗) 深水埗北河街123號地舖#food #foodie #hongkong #hkig #cake #heiyuenbakery #古早味蛋糕 #榴蓮 #斑斕 #低温隔水 #香港美食 #囍源古早蛋糕
【低温隔水蒸古早味蛋糕😋】
/////

👉🏻金枕頭榴蓮古早蛋糕💛
外形凹凹凸凸 模仿榴蓮外形幾有心思🥰
蛋糕中間有滿滿新鮮嘅榴槤肉磨成茸
雪凍去食我覺得幾正 有蛋香加榴蓮味道~
蛋糕口感濕潤鬆軟 呢個好適合榴槤控haha
👉🏻斑斕古早蛋糕 ✨
斑斕味幾香 食得出天然 低糖少油😝
食落比出面淡因為佢用原材料去整
隻綠色望落舒服 比起榴蓮顏色吸引🤣
下次食想配埋朱古力🍫配料 味道更豐富

—————
囍源古早蛋糕 (深水埗)
深水埗北河街123號地舖
2021-06-19
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$80 (Tea)
  • 榴槤