2024-11-09
SOYmart by 豆乳狂人位於荃灣海之戀嘅分店,環境超舒服,一入去就覺得好放鬆😌呢度嘅甜品同飲品都係用新鮮低脂豆乳做嘅,健康又美味👍多芒楊枝甘露係我最鍾意嘅一款甜品,用上鮮芒果、西米、芒果汁、特調椰奶同埋金柚,味道真係一流😋。芒果好甜,椰奶香濃,西米口感滑溜,真係食完一口又一口,停唔到口🍧椰汁紅豆桃膠亦都好值得一試,椰汁香濃,紅豆甜而不膩,桃膠口感Q彈,食落去好滿足🥥呢款甜品唔單止味道好,仲有美容養顏嘅功效,真係一舉兩得💁♀️至於吉列豬扒粢蛋飯,真係一個大滿足嘅選擇🍛有肉鬆、榨菜、青瓜絲、豬扒、玉子、油條同沙律醬,熱辣辣嘅豬扒外脆內嫩😄配埋其他配料,味道層次豐富,食完真係好飽肚😋總括嚟講,SOYmart by 豆乳狂人真係一間好值得推薦嘅餐廳,無論係甜品定係主食都好有水準,環境又舒服,真係一個好好嘅聚會地方👍
多芒楊枝甘露係我最鍾意嘅一款甜品,用上鮮芒果、西米、芒果汁、 特調椰奶同埋金柚,味道真係一流😋。芒果好甜,椰奶香濃,西米口感滑溜, 真係食完一口又一口,停唔到口🍧
椰汁紅豆桃膠亦都好值得一試,椰汁香濃,紅豆甜而不膩,桃膠口感Q彈, 食落去好滿足🥥呢款 甜品唔單止味道好,仲有美容養顏嘅功效,真係一舉兩得💁♀️
至於吉列豬扒粢蛋飯,真係一個大滿足嘅選擇🍛有肉鬆、榨菜、青瓜絲、 豬扒、玉子、油條同沙律醬,熱辣辣嘅豬扒外脆內嫩😄配埋其他配料,味道層次豐富,食完真係好飽肚😋
總括嚟講,SOYmart by 豆乳狂人真係一間好值得推薦嘅餐廳, 無論係 甜品定係主食都好有水準,環境又舒服,真係一個好好嘅聚會地方👍