2023-01-16
喺太子界限街附近有好多餐廳,呢日見到有間店面唔起眼嘅越南小店,門口好多人等緊位,望望餐牌,選擇多價錢又好抵食,我哋都等埋一份🤭店舖空間係比較細,但係老闆娘好熱情,會企喺門口同等緊嘅客人傾吓計,親和力十足🙌🏻香茅雞翼河粉 好開心雞翼另外上碟,咁就唔會唔脆啦😌份量都真係比較大碗,湯底好重牛味👍🏼雞翼有五隻大大隻呀,全部都金黃色,入面啲雞肉白雪雪好滑,非常惹味可口🤤生牛肉河粉每次食越南河粉一定會食揀生牛肉💁🏽♂️又係大大碗,牛肉望落好新鮮啊,整體上濃郁又唔會太鹹,啱晒鍾意食得清清地嘅我🙆🏻♀️🙆🏻♀️椰青 今日真係特別想飲椰青,老闆娘話賣剩最後一個啦係你㗎啦! 老闆娘好風趣,似乎好鍾意同客人交流😂 椰青啲肉都好淋,我全部食晒😂😂埋單晚餐每個人都係$60左右,性價比非常之高🙌🏻有人氣係有原因嘅! 唯一可以改善地方係太細間啦,希望老闆快啲開分店啦😆
香茅雞翼河粉
好開心雞翼另外上碟,咁就唔會唔脆啦😌
份量都真係比較大碗,湯底好重牛味👍🏼
生牛肉河粉
椰青