2024-09-01 3014 views
呢間拉麵店門面真係好低調,門口餐牌都只係得文字,但拉麵湯底同配料質素真係出奇地高🤩 一入門口已經聞到好香魚湯味道!本人一星期內已經2刷咗😂💪🏻 終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 ($138)廣島蠔拉麵嘅湯底都係用濃蠔湯去配搭,湯底超正!湯底嘅蠔味非常濃郁突出,有少少creamy嘅感覺,而且好鮮甜🤤 飲完都唔會覺得口乾,可以飲晒成碗湯!而且配料質素同份量都出色,廣島蠔有大有細,差唔多成7-8隻,大隻蠔味突出😋,口感好滑!而且亦有4塊慢煮叉燒,叉燒肉質好淋😝 另外,仲有隻入味溏心蛋。💪🏻 極之真鯛魚白湯拉麵 ($98)鯛魚拉麵同樣出色,魚白湯同樣鮮甜,魚味夠鮮🤤,亦食到少少薑嘅辣味!鯛魚片都滑,仲有3塊炸魚皮!而且拉麵嘅價錢都性價比好高,價錢同坊間相約,但湯底質素同份量都比坊間高好多!我自己再加咗$10幾蚊加多2塊叉燒😂最後朋友嘅評價係拉麵湯底同配料可媲美「座銀」😂 但如果麵質可以更彈牙就完美😂💪🏻 唐揚炸雞 ($29)炸雞就同平時差不多,都炸得微脆。味道:10/10 (隔幾日2刷已經證明好食🤤)性價比:9/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5

💪🏻 終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 ($138)

💪🏻 極之真鯛魚白湯拉麵 ($98)

💪🏻 唐揚炸雞 ($29)
炸雞就同平時差不多,都炸得微脆。

味道:10/10 (隔幾日2刷已經證明好食🤤)
性價比:9/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5