壹蒸鍋

Sauna Hot Pot
2017-11-25 1228 views
上次在這𥚃吃過一次,念念不忘,加上天氣轉涼,可以吃蒸鍋,又可以火鍋。我們五點幾入座,$199,包一盤海鮮,刺身和火鍋任食。刺身會在蒸鍋來到前自動送上,有三文魚、甜蝦、魷魚、蟹柳、蛋、榮螺片,每種都好新鮮同鮮味。蒸氣鍋有龍蝦、蟶子、蜆、蠔、班腩、鮑魚、貴妃蚌、元貝,每樣都新鮮,而我覺得最好係蟶子、鮑魚、龍蝦最好味。吃完蒸鍋,侍應會打開早前放在蒸鍋低下的粥底,先讓我們吃些粥先,之後才再加湯打邊爐。由於粥底已經吸收了剛才在上層的精華,變成了一個海鮮味的粥,味道就更加鮮甜。我們點了牛肉、花膠、䐁肉、蕃茄、響玲、海蝦、萵筍,我覺得豚肉、牛肉係最好味。我覺得食咁多東西,每人連加一都係$220,真係超值。

我們五點幾入座,$199,包一盤海鮮,刺身火鍋任食。

刺身拼盤

牛肉、花膠、䐁肉、蕃茄、響玲、海蝦、萵筍
牛肉
豚肉

我覺得食咁多東西,每人連加一都係$220,真係超值。

刺身拼盤
牛肉、花膠、䐁肉、蕃茄、響玲、海蝦、萵筍