2015-12-29
年關難過年過,三五知己想買野返屋企,傾下女兒家心事,但要預算聖誕節新年吃喝玩樂...年尾旅行... 換季 ...換新"愛瘋",個個都呻窮..... 其實"筆直"有限都可以有開心滋味晚餐的。我曾經係觀塘工作,知道有間大件夾抵食既pizza店,啱晒今晚想take away慢慢食既女人's!是這樣的...一致通過!成為$148落order後等15-20分鐘左右,即焗差不多吧,玩住電話唔覺既,客人唔多時可以坐住等。就咁,就帶走了。。。火辣墨西哥+海鮮雜錦pizza~好開心,可以揀兩個味,我們揀左火辣墨西哥和海鮮雜錦, 滿足晒食辣和唔食辣既朋友,少左個煩腦。厚批, 係好厚果種,夠晒分量唔講得少,朋友A食左半件就投降。這叫火辣墨西哥,有辣肉腸,洋蔥,牛肉,辣椒等等,我認為最好食係辣肉腸和酸瓜粒粒,唔太咸,好惹味,朋友A就鐘意啲紅椒,覺得新鮮而且甜,不是辣的。朋友B就鐘意佢芝士夠多,仲話厚批如果太少芝士真係會好單調架(其實佢係芝士控)。另一邊係海鮮雜錦,甜甜的千島醬,好啱女仔同小朋友食,海鮮都幾多架,有蟹柳,菠蘿,蝦,魷魚等等 ,魷魚好爽口,唔會太乾太硬,千島醬同芝士份量好夾。炸雞~跟餐有兩大件,雖
我曾經係觀塘工作,知道有間大件夾抵食既pizza店,啱晒今晚想take away慢慢食既女人's! 是這樣的...一致通過!成為$148
好開心,可以揀兩個味,我們揀左火辣墨西哥和海鮮雜錦, 滿足晒食辣和唔食辣既朋友,少左個煩腦。 厚批, 係好厚果種,夠晒分量唔講得少,朋友A食左半件就投降。這叫火辣墨西哥,有辣肉腸,洋蔥,牛肉,辣椒等等,我認為最好食係辣肉腸和酸瓜粒粒,唔太咸,好惹味,朋友A就鐘意啲紅椒,覺得新鮮而且甜,不是辣的。朋友B就鐘意佢芝士夠多,仲話厚批如果太少芝士真係會好單調架(其實佢係芝士控)。
另一邊係海鮮雜錦,甜甜的千島醬,好啱女仔同小朋友食,海鮮都幾多架,有蟹柳,菠蘿,蝦,魷魚等等 ,魷魚好爽口,唔會太乾太硬,千島醬同芝士份量好夾。 炸雞~
跟餐有兩大件,雖然take away, 但拎到回家都仲暖,個皮仲好脆,朋友仲覺得紙袋包裝幫到手索左啲油,減輕了少量罪惡感。
脆皮炸得好香唔燶,雞肉好多汁好滑,大舊但有鮮味! 唔太多黃色雞脂肪,大家都覺得好好食,下次叫餐要加多兩件先得。 檸檬蜜糖燒雞翼~
好開心,跟餐都有8隻咁多,估唔到紙兜都幾保溫,雞翼仲暖,一打開盒就聞到甜甜雞翼香,雞翼size都唔細,一啖係食唔晒,要分兩次食。雞翼多汁,好香香料味,檸檬蜜糖味聞到又食到,雖然叫燒雞翼,但感覺一啲都唔熱氣,仲幾滋潤添。蒜蓉包~
押到最後先食,無法止啦,其他主角太吸引了!但蒜蓉包都不容忽視,放到最後先食,但都仲loklok脆!蒜蓉味都幾夠,每人meet半塊食,一齊分享好開心。
攤左陣pizza凍了,我們將Pizza放上平底鑊度少少加熱,效果都唔錯喎。
全個餐我最欣賞檸檬蜜糖燒雞翼!
$148, 3個人食,每人都係$50有找! 仲要有剩食唔晒!啱晒今晚既氣氛!
其實已經無揀飯或意粉果類飽肚野,下次要拉多個人一齊join!