今日晏晝放飯,喺廣福道附近搵到呢間粉麵檔,入面雖然環境惡劣,不過算啦食個飯姐冇所謂,對於打工仔最緊要依飽個肚!坐低之後叫咗個牛腩牛丸河粉加可樂,起初真係覺得幾抵食因為雙拼同價,落單之後等10幾分鐘,見到麵檔得一個姐姐,都知道佢辛苦所以都冇點追單。到碗野落枱嘅時候,我成個人呆咗,再左望右望已經覺得唔對路,份量少到七彩,所謂牛楠得三塊仲要切到好似瘦肉咁細塊,d河粉少到好似俾人食完一大半倒返落去咁,成碗野最正常兩粒牛丸,大佬我唔係食兒童餐呀,打工最緊要食個飽肚飯姐,最嬲嘅仲要比我望到其他枱啲份量多我甘多,如果你間鋪特色係份量少我冇嘢講我最多加底,但實質唔係。我左望右望咗好耐我叫個姐姐過嚟,我相信姐姐應該知道咩事,指住個老細叫我自己搵佢,阿老細行過嚟我就直接同佢講啲份量真係咁少㗎你間鋪?夠膽死同我講其實你覺得唔夠係可以加底,我叫佢望我碗野,未食過,已經係比人食咗一半甘制,佢即刻同我講話叫姐姐整多碗俾我,我火都嚟埋,最後冇要到佢碗河粉,兩分鐘食完嗱嗱聲食完走,唔係要你免費比多碗我,但係打開門做生意唔係真係慳成咁呀,仲要當啲客白癡
牛腩牛丸河粉
2021-08-14