2021-12-31 38 views
晚飯小菜,最緊要又抵食,又好食又好坐,咁一定係最好。與兩丁友吹下水,又一日。 黃金鮮魷+鹹香雞,其實係一份晚飯孖寶$218 先講講鮮魷,見到其他枱都有叫就知道一定冇叫錯了。咸蛋黃個味道好重好香,但又唔會話過多。而且新鮮炸起,個皮好脆,但炸粉又唔會太多,香到令人難以抗拒,雖然日日都同自己講要減肥,但太好食,好難忍口。 鹹香雞鹹香雞,我覺得其中一樣好重要既,係佢完全唔油,不會用好多既調味料,只係帶鹹香味。簡簡單單,最食得到雞既鮮味,仲有一樣好重要,平日街邊既雞,好多時有血水,帶點點紅,而今次係全熟,但又保持到雞既滑度,肉質一樣滑。 豉椒炒蟶子有得選擇是不是加米粉底,加米粉底就加$15,米粉底本身只是以係加普通米粉,原來有驚喜,係4件炸過既米粉餅。可以整件拎得起,沾上豉椒汁食,有薄餅的感覺,但換成米粉餅,個面仲有一點點脆,十分特別。蟶子一共4隻,都幾大隻,鮮味,加上豉椒味香。 當然,都有叫一份老火湯架,畢竟天氣凍,飲過靚湯暖笠笠一張單滿$400,仲送蒜蓉焗生蠔生蠔蒜蓉味好重,一上黎既時侯仲係熱辣辣,入口個感覺都好唔錯。
晚飯小菜,最緊要又抵食,又好食
又好坐,咁一定係最好。
與兩丁友吹下水,又一日。

黃金鮮魷+鹹香雞,其實係一份晚飯孖寶$218

先講講

豉椒炒蟶子
有得選擇是不是加米粉底,
豉椒炒蟶子

當然,都有叫一份老火湯架,
畢竟天氣凍,飲過靚湯暖笠笠

一張單滿$400,仲送
蒜蓉焗生蠔
生蠔蒜蓉味好重,一上黎既時侯仲係熱辣辣,
入口個感覺都好唔錯。