最近天氣凍冰冰,最岩就係飲番碗熱烘烘既肉骨茶補補身!係港鐵香港站 C 出口, 步行約9分鐘, 經過中環街市, 沿住天橋就黎到呢間別具特色既小餐館!都市人想追求健康,呢間小店主打所有野食都唔落糖或味精,用蔬菜天然既甜味調味!依家仲做緊優惠,$476就有齊前菜、主食、湯同兩杯野飲!! 非常抵食!日本三得利黑啤雞翼味道甜甜地但又唔會好濃味,煮得非常之腍,幾好味!咖喱喇沙湯麵喇沙可以簡唔同配料,包括鱻魚三寶,雞絲扎肉 ,惹味肥牛堆 或者珍寶大蜆拼海蝦!天氣咁凍,我就簡左肥牛啦!火熱砂煲香濃肉骨茶呢個肉骨茶嘅排骨係用咗豬軟骨!入面有好香濃嘅藥材味,而且用上咗幾種唔同嘅菇類嚟代替味精或者糖,主要靠蔬菜嘅甜味!肉骨茶入面嘅原粒蒜頭,係黑蒜頭,可以食埋!店主對健康嘅執着,除咗體現喺食物上,連飲品都會為客人嘅健康着想!原來想食得健康,除咗自己喺屋企煮嘢食之外,喺中環鬧市都搵到可以食得健康嘅餐廳!桔仔話梅梳打話梅係剪碎咗放入梳打上面,一邊飲一邊可以食埋粒粒話梅藥哦!而且用咗薄荷葉做調味,會多咗一份清新嘅感覺!蘋果醋椰果特飲蘋果醋係用有機嘅蘋果醋,而且冇落糖,所以會比較重蘋果醋嘅酸味!原來蘋果醋同椰果都非常

日本三得利黑啤雞翼
味道甜甜地但又唔會好濃味,煮得非常之腍,幾好味!

桔仔話梅梳打

蘋果醋椰果特飲
蘋果醋係用有機嘅蘋果醋,而且冇落糖,所以會比較重蘋果醋嘅酸味!原來蘋果醋同椰果都非常夾!一定要用粗飲管一邊飲蘋果醋一邊食埋椰果肉!

除咗呢兩款飲品之外,仲可以揀羅漢果茶、薏米水、薑茶同柚子伯爵茶啊!每一款都好特別!
肉骨茶材料包

由於肉骨茶實在太好味,想將呢份美味帶返屋企同屋企人分享!原來小店仲有做材料包可以揀肉骨茶同喇沙!咁就隨時隨地都可以飲到美味嘅肉骨茶啦!
肉骨茶材料包
  • 火熱馬拉砂煲肉骨茶