2024-07-09
朋友介紹之下,去左佐敦「Potluck Eatery 」,咁啱見到佢做緊Ian嘅應援,有幅巨型生日🎂打卡牆,Hellosss必定要去撐場。😎餐廳食物款式都幾多選擇,提供海鮮、意粉、意大利飯、pizza🍕、西班牙乳豬、牛扒🥩等,我地叫左個二人餐,$688包:🔸是日餐湯或沙律🔹自選前菜一份🔸自選主菜兩份🔹是日甜品兩份🔸餐飲兩杯價錢都算合理。是日餐湯為紅菜頭忌廉湯,高纖健康,配上自家製蒜蓉包。⭐️推薦❗脆炸魷魚柚子雜菜沙律🥗魷魚鬚新鮮炸起熱辣辣🔥,雜菜沙律配上新鮮柚子,好醒胃!😌羅勒青醬野菌粗管意粉粗管意粉煮得剛好,軟硬適中,青醬濃稠,羅勒🌿味香,粗管粉好掛汁,啖啖香濃~加上松子嘅點綴,口感更豐富!⭐️推薦❗炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁豬鞍架喺上碟嘅時候已經切好咗,方便食用。☺️豬鞍扒超厚身,有成3cm厚,外皮煎得微脆,肉質鮮嫩多汁,旁邊配上紅桑子汁,酸酸甜甜,一啲都唔覺膩!是日甜品為🍵抹茶芝士餅或士多啤梨🍓雪糕抹茶芝士餅茶味香濃,雪糕就正常啦。☕️餐飲包咖啡或茶,凍飲要加$3,都算合理。整體嚟講,食物質素唔錯,價錢、份量符合性價比,最正係開支酒都係$180,唔飲酒嘅話,都有好多其他可以打卡嘅mockt
咁啱見到佢做緊Ian嘅應援,有幅巨型生日🎂打卡牆,Hellosss必定要去撐場。😎 餐廳食物款式都幾多選擇,
提供海鮮、意粉、意大利飯、pizza🍕、西班牙乳豬、牛扒🥩等, 我地叫左個二人餐,$688包:
🔸是日餐湯或沙律
🔹自選前菜一份
🔸自選主菜兩份
🔹是日甜品兩份
🔸餐飲兩杯
價錢都算合理。 是日餐湯為紅菜頭忌廉湯,高纖健康,
配上自家製蒜蓉包。
魷魚鬚新鮮炸起熱辣辣🔥,
雜菜沙律配上新鮮柚子,好醒胃!😌
青醬濃稠,羅勒🌿味香,
粗管粉好掛汁,啖啖香濃~
加上松子嘅點綴,口感更豐富! ⭐️推薦❗炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁
豬鞍架喺上碟嘅時候已經切好咗,方便食用。☺️
豬鞍扒超厚身,有成3cm厚,
外皮煎得微脆,肉質鮮嫩多汁,
旁邊配上紅桑子汁,酸酸甜甜,一啲都唔覺膩!
抹茶芝士餅茶味香濃,雪糕就正常啦。
整體嚟講,
食物質素唔錯,價錢、份量符合性價比,
最正係開支酒都係$180,
唔飲酒嘅話,都有好多其他可以打卡嘅mocktail,
環境舒服清幽,坐得幾舒服,聚餐就啱晒!😏