2019-05-28
揸車落佐敦揾朋友食飯,咁啱泊正呢間正品小館門口,見佢都幾四正,就同朋友入去揾位坐低!唔叫餸都唔知d野食咁平! $38 可以有一個海南雞飯,$18 有一個小食!又可以揀小炒同車仔麵,真係總有一款啱食!可能因為太抵食,6 點幾去到都差唔多坐滿人! 員工好落力推介牆上既精選小菜,價錢都幾經濟! 呢度都幾闊落,一家大細嚟食飯都ok! $38 既海南雞飯真係幾平,我仲加埋$7 既雞腎,未送到上檯已經覺得好平,實物送到檯上,感覺真係超值!賣相出色,份量夠,油飯頗香帶點黃薑味,黑豉油,薑蓉,辣汁一應俱全!爽口帶點麻油香既雞腎,真係令人回味無窮!起左骨既雞肉爽夾滑,配上重口味既黑豉油或薑蓉,更是好味道!我哋仲回味緊個海南雞飯既時候,炒到香噴噴熱辣辣,大大碟既炒蜆就送到檯上,肥美既炒蜆食落一粒沙都無! 豉椒味十足!隻隻都好肥美,而且好鮮甜,鍾意食蜆既朋友千祈咪錯過!炸得香脆既椒鹽豆腐只係賣$18, 用嚟送酒就最好不過! 咁既價錢真係唔知去邊揾?待應推介既杏汁白肺湯,杏仁味十足!豬肺鮮甜沒有一點腥味,$38出面真係飲唔到!跟住有$28 既黃金雞軟骨,燈燈都炸得外皮香脆,入面有咬口,仲帶有陣陣既咸蛋香味!
爽口帶點麻油香既雞腎,真係令人回味無窮!
起左骨既雞肉爽夾滑,配上重口味既黑豉油或薑蓉,更是好味道!
隻隻都好肥美,而且好鮮甜,鍾意食蜆既朋友千祈咪錯過!
最後出場既係$68 既豉椒鵝腸!用肥腸嚟形容就最啱不過!因為鵝腸肥美,而且炒得幾爽口!
下次想平平地食餐飯,呢度真係一個好選擇,價錢平,門口仲可以偷雞泊車!