2024-06-24 218 views
之前同老公食過呢間佐敦既日本料理性價比好高,食物質素好好,咁啱我哋去尖沙咀行街,行完街就嚟食晚餐😊餐廳很有日本小店嘅感覺,而且有好多日本特色擺設,地方寬敞坐得舒服👍🏻蟹籽沙律:因為我哋都鍾意食沙律,所以叫咗大size,size超級大比人面大,我哋仲特登叫餐廳安排醬汁另上,可以自行決定加幾多醬汁,沙律既青瓜絲好新鮮,蟹子嘅份量好充足,蟹柳都好鮮甜,好好味👍🏻刺身拼盤:我覺得最正係海膽,勁鮮甜,夠哂creamy😬黑鯛都好正, 質感爽甜,有魚油香,甘蝦大大隻,而且好鮮甜,帶子都好鮮甜,三文魚鮮而且肥美👍🏻鰻魚手卷:鰻魚鮮甜有肉汁,而且醬汁香,紫菜都夠脆,好味😋火炙三文魚壽司:三文魚肥美,火炙後魚油香更加突出,手握壽司飯恰到好處唔會太實👍🏻赤貝壽司:赤貝爽口之餘勁鮮甜,配埋壽司飯一齊食好正😊墨魚咀唐揚:出面唔多地方食到墨魚咀,炸得夠晒脆,鮮甜煙韌,好惹味👍🏻唧啲檸檬汁同埋點啲附上的美乃滋醬汁仲好食😀石鍋燒香蒜牛肉飯:牛肉有牛味而且香滑多汁,配上香蒜同燒汁,送飯一流😬風味花魚燒:估唔到咁大條咁多肉,花魚鮮甜中帶一點鹹香,而且燒得恰到好處,外少少焦香,內裏充滿肉汁,點埋附上酸酸甜甜嘅醬汁一齊食仲正

鰻魚手卷:鰻魚鮮甜有肉汁,而且醬汁香,紫菜都夠脆,好味😋
赤貝壽司:赤貝爽口之餘勁鮮甜,配埋壽司飯一齊食好正😊
風味花魚燒:估唔到咁大條咁多肉,花魚鮮甜中帶一點鹹香,而且燒得恰到好處,外少少焦香,內裏充滿肉汁,點埋附上酸酸甜甜嘅醬汁一齊食仲正😬