2019-09-16
今日約左朋友響佐敦食飯去左一條小街 見到對面街見到有間餐廳好似幾唔錯就入左去試試MENU有好多選擇 仲有唔同SET有SET DINNER 有2人SET我地一行4人叫左款貴D既2人SET另外再單點左一啲野食SHARE套餐包左前菜、湯、2個MAIN COURSE同甜品、飲品當日既餐湯係蠔同菇既配搭味道都幾唔錯 仲有粒粒蠔肉前菜我地揀左白酒青口酒同蒜味均勻 唯一係青口無清走啲海草肉眼扒好大塊 4人SHARE都唔過份要左MEDIUM 上台都無OVERCOOKED肉味濃 食到淡炭燒香脆豬手已細心咁幫手分開左唔洗狠狽咁切開另外單點左2款野食炸魚薯條 炸得好香脆 個漿粉做得唔錯建議落埋少少檸檬汁食會更好味意大利雲吞有驚喜麵皮幾CHEWY GORGONZOLA汁帶蘑菇香 夾埋好好味順帶一提 LIKE左某社交平台就會送一客黑松露薯條薯條炸得好脆身 撤上少量松露醬味道香口惹味 食食下好快清哂甜品係一碟過上既雪糕無得揀味 不過淋左焦糖醬都濃味飲品我就加左錢要左杯特濃朱古力名符其實 朱古力味都好濃 幾好飲
去左一條小街 見到對面街見到有間餐廳好似幾唔錯就入左去試試 MENU有好多選擇 仲有唔同SET
有SET DINNER 有2人SET
我地一行4人叫左款貴D既2人SET
另外再單點左一啲野食SHARE
套餐包左前菜、湯、2個MAIN COURSE同甜品、飲品 當日既餐湯係蠔同菇既配搭
味道都幾唔錯 仲有粒粒蠔肉 前菜我地揀左白酒青口
酒同蒜味均勻 唯一係青口無清走啲海草 肉眼扒好大塊 4人SHARE都唔過份 要左MEDIUM 上台都無OVERCOOKED
肉味濃 食到淡炭燒香 脆豬手已細心咁幫手分開左
唔洗狠狽咁切開
另外單點左2款野食 炸魚薯條 炸得好香脆 個漿粉做得唔錯
建議落埋少少檸檬汁食會更好味 意大利雲吞有驚喜 麵皮幾CHEWY
GORGONZOLA汁帶蘑菇香 夾埋好好味
順帶一提 LIKE左某社交平台就會送一客黑松露薯條 薯條炸得好脆身 撤上少量松露醬
味道香口惹味 食食下好快清哂 甜品係一碟過上既
雪糕無得揀味 不過淋左焦糖醬都濃味 飲品我就加左錢要左杯特濃朱古力
名符其實 朱古力味都好濃 幾好飲