Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2024-09-16 1175 views
同朋友黎佐敦既Plato Cafe & Bistro食西餐~環境幾闊落仲有兩層,而且覺得店員都幾細心,果日唔小心跌左支叉落地下,一執翻起店員勁快就攞左set紙巾同叉比我👍精選二人套餐($498)1️⃣煙三文魚凱撒沙律前菜既沙律冇諗過都有咁多!沙律有啲芝士粉、多士粒,同埋幾塊煙三文魚。2⃣️ 是日餐湯餐湯係大蒜薯仔湯,蒜味唔係好覺可以放心😂幾滑幾creamy~3⃣️北海道帶子松露野菌意大利粉係三大粒煎香既帶子,另外意粉裹滿黑松露醬🤤仲有啲菇、蘆筍。4⃣️炭燒澳洲肉眼牛扒揀左五成熟切開真係好靚!面頭煎得好香,仲有啲黑椒調味,其實唔點汁已經好唔錯!有肉汁而且一啲都唔會韌,食到牛肉肉香~配菜仲有焗薯!薯仔中間夠曬軟!面頭仲有煙肉蛋黃醬,好食😋跟住啲沙律係配柚子醋,輕爽啲。5️⃣ 朱古力心太軟配雪糕(+$48)呢個真係好正!佢地既心太軟要等多陣,一上台係即刻聞到好香!!!個心太軟係焗到外層脆脆地中間好流心同埋朱古力醬係好濃!另外香味另一來源除左朱古力味之外,仲有面頭既玫瑰花瓣碎😍係真係聞到加食到玫瑰花味,原來朱古力醬加玫瑰味係咁好食!我第一次食心太軟有呢個搭配!我好鍾意!另外雪糕係雲呢拿味,仲有啲脆脆開心果碎。呢個

精選二人套餐($498)
1️⃣煙三文魚凱撒沙律
煙三文魚凱撒沙律

2⃣️ 是日餐湯
餐湯

3⃣️北海道帶子松露野菌意大利粉
北海道帶子松露野菌意大利粉
係三大粒煎香既帶子,另外意粉裹滿黑松露醬🤤仲有啲菇、蘆筍。

4⃣️炭燒澳洲肉眼牛扒
炭燒澳洲肉眼牛扒

5️⃣ 朱古力心太軟配雪糕(+$48)
朱古力心太軟配雪糕
呢個真係好正!佢地既心太軟要等多陣,一上台係即刻聞到好香!!!個心太軟係焗到外層脆脆地中間好流心同埋朱古力醬係好濃!另外香味另一來源除左朱古力味之外,仲有面頭既玫瑰花瓣碎😍係真係聞到加食到玫瑰花味,原來朱古力醬加玫瑰味係咁好食!我第一次食心太軟有呢個搭配!我好鍾意!另外雪糕係雲呢拿味,仲有啲脆脆開心果碎。呢個甜品我大推!

6️⃣ 芝士蛋糕
芝士蛋糕
是日甜品既芝士蛋糕就比較普通。好既係芝士味唔會太heavy,作為飯後甜品係幾剛好。

7️⃣雜莓奶昔(+$26)
雜莓奶昔
一入口係滿滿既berries味,仲要可以飲到底底酸酸既果醬同莓果粒,酸甜酸甜好好飲。

8️⃣蝶豆花鮮奶(+$16)
白到淺藍既漸層好靚!面頭仲有lotus餅。
煙三文魚凱撒沙律
餐湯