2022-07-04 33 views
呢度嘅蕨餅係我食過最好味嘅!之前試過元朗最出名嘅蕨餅店都冇呢間咁好食🫢😍 食咗午餐先黎所以叫咗啲甜品試🥰✨日式抹茶窩夫 ($98)✨日式手工蕨餅-抹茶味($40)✨Pour Over - Guatemala ($62)日式抹茶窩夫🧇 賣相超豐富超靚!用咗比利時窩夫,所以食落甜甜地,帶少少焦糖嘅甜味,亦都比較脆同實在~ 材料有白玉,蕨餅,紅豆,抹茶雪糕,抹茶蜜,忌廉,抹茶味都好濃郁,加埋雪糕同甜甜嘅窩夫都可以中和返成個甘味同甜度~介紹返呢度最出名嘅手工蕨餅先~ 自己覺得抹茶味係比黃豆粉好食d🤩 濃濃嘅抹茶味加上抹茶蜜,甘甘甜甜好正,加上口感微煙韌但又唔會痴實個口,所以食咗好多都唔覺漏🥰危地馬拉手沖,係三款手沖入邊最濃味嘅一款。飲落去好重煙燻味,飲落又帶少少蜜糖嘅香味。

✨日式抹茶窩夫 ($98)
✨日式手工蕨餅-抹茶味($40)
✨Pour Over - Guatemala ($62)