2019-03-11 144 views
德興街一向都出名食火鍋,今次黎到呢間新開張嘅二一八火鍋,梗係要好好品嚐火鍋湯底,以及各款火鍋食材啦。餐牌上食材同湯底選擇固然多,而除左火鍋之外,仲有唔少有獲氣嘅小食添!選好醬料之後,先贈送一人一盎嘅老火湯,真係夠晒開心。熱辣辣嘅雞湯有多件雞件,加上蟲草花等配料,入味之餘充滿豐富嘅精華,入口濃而不咸,飲完唔會覺得口渴,係名付其實嘅老火湯。接著嘅火鍋湯底更甚出色,賣相已經夠霸氣,龍頭盛上熱辣辣嘅胡椒豬肚湯底,豬肚入口軟滑爽口,再吸引帶有微辣嘅胡椒湯底,辛辣感覺有驅寒作用,啱晒呢個冬天去飲。海鮮拼盤絕對打邊爐必點嘅食材,有生蠔、生蝦、帶子、鮮海班片等等,海鮮味十足,夠晒豐富。帶子大大粒,夠晒厚身,放落湯底之後都無縮水,進食時原汁原味保留在帶子之中,一人一粒都食得好滿足; 生蠔亦係新鮮之選,本身已經極具鮮味,煮熟後,蠔身仍然豐滿,品嚐到極濃郁嘅鮮味; 而鮮海斑片亦係新鮮即劏,魚皮嫩滑,魚身結實,點上適量嘅醬汁,美味非常。呢客美國安格斯牛頸脊,賣相非常吸引,放落湯底只需要煮大約30秒,即可食到大約7成熟嘅口感,入口非常滑嫩,而且保存著濃厚嘅牛香味,絕對值得推介。食晒咁多美食好,最後仲奉送果盤,清

食晒咁多美食好,最後仲奉送果盤,清甜而冰凍嘅西瓜、蜜瓜、或者甜柑,都可以為咁完美嘅一晚作結。
2019-03-10
$400 (Dinner)