2022-11-09 28 views
同朋友喺尖沙咀行完街, 見到喺柯士甸地鐵站附近嘅川燒 。鍾意飲下啤酒食下串燒嘅我哋,就入去食晚飯。燒雞泡魚魚乾雞泡魚乾係我最鍾意嘅送酒小食之一, 煙煙靭靭 ,味道鮮甜。燒鮮白鱔燒白鱔外皮焦香, 內裏肉質鮮嫩,保存白鱔嘅肉汁。川味麻辣花甲花甲非常鮮嫩,配合著花椒,乾辣椒等等嘅配料煮成, 又麻又辣食到停唔到口。川香肉碎燒茄子蒜蓉肉碎鋪在鮮嫩多汁嘅茄子上邊,軟軟的嘅茄肉配埋辣肉碎非常香口, 茄子獨有嘅香味充滿味蕾, 非常好食。 同出面燒茄子唔同,茄子係已經沒外皮,可以直接食,非常方便!黑松露燒腐皮溫泉玉子玉子非常嫩滑,和燒腐皮同黑松露一齊食,口感層次豐富。燒特級厚切牛脷燒牛脷外邊焦香,裏邊鮮嫩, 配上椒鹽 ,鹹鹹地非常惹味。燒豚肉生菜卷生菜卷外表好精緻, 生菜包和豚肉包住一層層嘅,感覺清爽,唔肥膩。燒麻辣羊肉串經過孜然粉,辣椒粉醃製嘅羊肉串,既麻辣又鮮香,十分惹味。汁燒穀飼一口牛用蒜蓉汁醃過嘅牛柳粒,肉汁飽滿,沾上醬汁食落,香噴噴。 燒日本廣島蠔廣島蠔海水味比較重,燒得啱啱熟,口感嫩滑,味道鮮甜。最後我嗌咗我最鍾意食嘅日本燒雞胸軟骨串同蜀都炒飯。餐廳裝修雅緻,門口外面都設有座位, 食物質素高

燒雞泡魚魚乾
雞泡魚乾係我最鍾意嘅送酒小食之一, 煙煙靭靭 ,味道鮮甜。

燒鮮白鱔
燒白鱔外皮焦香, 內裏肉質鮮嫩,保存白鱔嘅肉汁。

川味麻辣花甲

川香肉碎燒茄子

黑松露燒腐皮溫泉玉子
玉子非常嫩滑,和燒腐皮同黑松露一齊食,口感層次豐富。

燒特級厚切牛脷
燒牛脷外邊焦香,裏邊鮮嫩, 配上椒鹽 ,鹹鹹地非常惹味。
燒豚肉生菜卷
燒麻辣羊肉串
經過孜然粉,辣椒粉醃製嘅羊肉串,既麻辣又鮮香,十分惹味。

汁燒穀飼一口牛
用蒜蓉汁醃過嘅牛柳粒,肉汁飽滿,沾上醬汁食落,香噴噴。
燒日本廣島蠔
廣島蠔海水味比較重,燒得啱啱熟,口感嫩滑,味道鮮甜。

最後我嗌咗我最鍾意食嘅日本燒雞胸軟骨串同蜀都炒飯。
餐廳裝修雅緻,門口外面都設有座位, 食物質素高,坐得舒服,一定會再黎幫襯😍