經朋友介紹下 黎到依間位於離佐敦地鐵站不足數分數路程既燒肉店餐廳位置不算特別起眼,平時行經可能無特別為意,但點知原來質素係咁高!餐廳環境都幾舒服,空間闊落,傳統日式風格既裝潢一坐低老闆就已經好細心咁服侍我地,亦好細心介紹佢地既餐牌日本豆腐沙律使用日本安曇野豆腐,再配以胡麻醬依個沙律作為前菜恰到好處~好味磯煮鮑魚鮑魚夠新鮮~雖然唔係即場燒,但都依然好香,食落彈牙而且已經切晒片,好方便進食封門柳打邊爐食封門柳就食得多,燒肉都好似係第一次餐廳切得夠厚,所以好適合拎黎燒肉~牛味濃郁,肉質嫩滑豚腩肉真係估唔到豚腩肉都可以咁好味!用左老闆教我地既方法去燒之後,加上個爐既質素真係好好味呀!油脂十足~食落口係滿足既感覺~相比起牛小排,就好似一中一西既分別咁厚切牛利食過咁多次既燒牛利,依度係最令我震驚的!牛利呈骰子形狀,聽老闆介紹係用牛利既最中心位置,故此一條牛利只可以整成好少,十分珍貴再加上老闆教我地燒既方法,真係唔似食緊牛利外脆內軟,十分Juicy又爽口尖椒天婦羅作為小食黎講相當唔錯!炸得好酥脆不過就會有少少辣燒完出黎 望見都惹味呢!美國Prime牛小排超好味既牛小排呀!果然係Prime等級~無令我
餐廳環境都幾舒服,空間闊落,傳統日式風格既裝潢
一坐低老闆就已經好細心咁服侍我地,亦好細心介紹佢地既餐牌

日本豆腐沙律
使用日本安曇野豆腐,再配以胡麻醬
依個沙律作為前菜恰到好處~好味

磯煮鮑魚
鮑魚夠新鮮~雖然唔係即場燒,但都依然好香,食落彈牙

而且已經切晒片,好方便進食

封門柳
打邊爐食封門柳就食得多,燒肉都好似係第一次
餐廳切得夠厚,所以好適合拎黎燒肉~牛味濃郁,肉質嫩滑

豚腩肉

厚切牛利
食過咁多次既燒牛利,依度係最令我震驚的!
再加上老闆教我地燒既方法,真係唔似食緊牛利
外脆內軟,十分Juicy又爽口

尖椒天婦羅
作為小食黎講相當唔錯!炸得好酥脆
不過就會有少少辣
燒完出黎 望見都惹味呢!

美國Prime牛小排
超好味既牛小排呀!果然係Prime等級~無令我地失望
牛小排既油脂分怖好平均好靚,食落唔會un~牛味濃郁

特大緬甸虎蝦
超級大隻既虎蝦呀!!2隻已經佔晒成個爐
由於虎蝦外殼夠厚,而且蝦身大隻,所以需時去燒
襯依個時間作為一個Break,食下小食傾下計~開心
燒熟之後虎蝦香味濃郁~蝦身彈牙有鮮味!

牛油帆立貝

每一隻帆立貝都放上一整塊既牛油,超級邪惡而吸引!
帆立貝夠晒新鮮多汁,加埋牛油令味道更上層次

總結而言非常令我地喜出望外既一間燒肉店,整個用餐過程都好愉快
而老闆好細心詳細咁教我地點樣燒每一款食物!增長左好多知識!
下次可以約埋朋友過黎再食過!