2023-04-10
今日要同大家介紹我係story講過位於佐敦嘅高質Cafe🥺weekend嚟到唔算多人 唔駛排隊已經好加分🤣一食完已經列為我最愛 係一間好岩weekend黎放鬆下既café🥰❣️ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ ($138)呢間餐廳不得不提嘅就係佢地個all day breakfast 份量多之餘仲要樣樣都咁好食🥰炒蛋炒蛋非常滑 火喉恰到好處(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)而啲菇同番茄都係烤到非常惹味而且食落口都幾juicy‼️腸同煙三文魚不過不失 好食但唔會有太大驚喜但我成份all day breakfast最鍾意食既就係佢地份croffle 酥脆得黎牛油味香濃 高度推薦‼️❣️冬陰公辣蝦卷心粉 ($98)雖然佢係冬陰公味但其實唔算辣 朋友唔食得辣都覺得輕鬆冇問題🤣佢嘅冬陰公味唔係話非常濃烈 相反係一陣淡淡嘅冬陰公味 開胃得黎又唔會覺得重口味 我自己就覺得相當唔錯😋卷心粉口感都特別 咬落都幾Q彈而且因為卷心既關係 都幾掛佢個冬陰公醬汁😋最後佢啲大蝦肉質都係非常爽彈 蝦味都重 成碟粉整體都相當唔錯👍🏻❣️ ʙᴀɪʟᴇʏ’s ʟᴀᴛᴛᴇ ($56 跟餐$28)推薦‼️ baileys 已經係比較少見 佢仲要寫明係
❣️ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ ($138)
份量多之餘仲要樣樣都咁好食🥰
炒蛋炒蛋非常滑 火喉恰到好處(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
而啲菇同番茄都係烤到非常惹味而且食落口都幾juicy‼️
腸同煙三文魚不過不失 好食但唔會有太大驚喜
All day breakfast
卷心粉口感都特別 咬落都幾Q彈
而且因為卷心既關係 都幾掛佢個冬陰公醬汁😋
冬陰公辣蝦卷心粉
❣️ ʙᴀɪʟᴇʏ’s ʟᴀᴛᴛᴇ ($56 跟餐$28)
推薦‼️ baileys 已經係比較少見 佢仲要寫明係latte + espresso 個人最鍾意呢個配搭 有少少咖啡因之餘 又唔會太苦🤣
拉花好靚 飲落有濃濃嘅baileys味 都幾出色🥰
推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.5/5】