2021-03-26 162 views
一直都想好想去朝聖呢間號稱全港最好食既tiramisu,咁啱週末放假,打算去睇吓書嘆吓下午茶,到咗之後前面都有五六個人排緊隊,始終係weekend 都比我想像中少人,等候嘅時間都唔算長。Tiramisu $48先講外型方面,睇其他人嘅相就見到啲面層既cheese超多,好似瀑布咁流落嚟,但我呢一份就比較工整,似整好一大份再切出嚟,冇嗰種澎湃嘅感覺~不過我個人有啲怕食好heavy既cream,所以對我來講唔多cream應該係一件好事🤣面層cheese口味較細膩同滑身,加上微苦同既手指餅就好balance。個人覺得口味呢啲嘢大家都唔同,係我心目中就未必係全港第一嘅tiramisu,但都真係唔錯既🙈佢既分量睇落有啲細,一啖一啖咁食好快就會食晒,可能會覺得唔夠喉~另外,當我前面仲有三四個人嘅時候,店員行出黎同我哋講得返八個tiramisu,大約四點幾鐘就就嚟賣晒,大家要考量返個時間再決定幾點去食😗以免滿心期待咁去到又冇得食🙁

Tiramisu $48

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$68 (Tea)