2016-04-07
一早聽聞呢到既BUFFET係出色 性價比高 有質數咁岩又比我係報紙到佢賣廣告話有四送一呢個百年難得一見優惠喎!!!咁仲等? 即係預訂左 真係同三五知己黎個GATHERING先 大家一聽到呢個咁出色既優惠 請假都要食咁話!!!!一入到門口 已經比佢大大個佐賀牛吸左去再入到去既時間 係甜品 前菜頭盤 冷盤section目不睱吸之如 又要鎖定目標 重點出擊真係要帶定眼藥水先得喇 有啲眼攰!!😆位與位之間有好多空間 絕對唔會你迫我迫你咁相當有空間感!!其實佢熟食方面並唔係以數量去取勝 而係用質量 明白客人既要求 做到唔浪費食物而又滿足到各人所需 其實咁係佢存在15年既基石人埋去見到蟹腳山 我已經嘩左一聲 真係好似山脈咁連綿不絕 鮮橙色好吸睛麵包蟹啦 龍蝦啦 全部大大隻 啖啖肉 新鮮程度直迫即開即食既感覺!! 冷盤我都怕食飽左前菜頭盤方面 我揀左幾樣黎食 開一開個胃先煙三文魚相當夠味 埋個沙律薯仔一齊食 好夾右上角有兩粒mozaralla 波波 加埋芝麻外層好香口 勁重芝士 少食但真心推介 唔好錯過三文魚酥皮卷同吞拿魚夾包 都夠味唔會差酥皮仲有餘溫 比較香口都重牛油味 埋到去湯部 一堆既酥皮龍
大家一聽到呢個咁出色既優惠 請假都要食咁話!!!! 一入到門口 已經比佢大大個佐賀牛吸左去
再入到去既時間 係甜品 前菜頭盤 冷盤section
目不睱吸之如 又要鎖定目標 重點出擊
真係要帶定眼藥水先得喇 有啲眼攰!!😆
位與位之間有好多空間 絕對唔會你迫我迫你咁
相當有空間感!!
人埋去見到蟹腳山 我已經嘩左一聲
真係好似山脈咁連綿不絕 鮮橙色好吸睛
煙三文魚相當夠味 埋個沙律薯仔一齊食 好夾
右上角有兩粒mozaralla 波波 加埋芝麻外層
好香口 勁重芝士 少食但真心推介 唔好錯過
三文魚酥皮卷同吞拿魚夾包 都夠味唔會差
酥皮仲有餘溫 比較香口都重牛油味
佢全部新鮮出爐 仲有個熱爐烘住唔怕會林左唔好食 裁層夠簿夠脆 唔會因為太厚而令到佢跌晒落碗湯到 而龍蝦湯好重龍蝦味 唔會太過濃味 但有好多龍蝦肉 唔慳住用料先係誠意之選
但龍蝦有咁大隻 酒店都未必可以時時食到
大過手掌 皮唔太厚 好多肉 夠爽口彈牙
蝦膏方面 真係睇到都知勁揪 成條橙色既係蝦頭位置 好鮮美
成塊起肉放入口.....個種滿足感大到呢 是日重點
我唔係牛魔王 呢類好牛份子 所以我比較揀擇
我食過神戶牛 石垣牛 飛驒牛 澳洲A9 等等和牛級別既牛種
今次第一次食佐賀牛A5級別 即係脂肪比例係最高既牛種
聽就聽過話可能比我食過既更好更加返唔到轉頭
當然淨係計肉色 同脂肪比例佢係一件藝術品黎 埋到去COUNTER無奶油拎一樣咁少架嘛?! 係咪先
鴨奸啦 豬仔骨啦 最後排埋SUKIYAKI燒既A5佐賀牛
鴨肝 好香口 煎到外脆內軟 不過我諗都係少食 因為再食會好快飽 HAHA
雜莓醬同鴨肝好夾 酸甜更加可以帶出佢既香味
豬仔骨 - 呢個睇落好似好乾身 怕佢變左柴皮咁
但估唔到佢好嫩口 肉質比外層好好鎖住左 多汁入味 推介!!!
去到主角 飲杯水沖走口腔雜質再食
我要求師博全熟煮比我 佢都話我知唔夠輕輕一淥咁好食架喎
ANYWAY 我就係要試下佢全熟之下有無咩變化
全熟既佐賀牛仍然可以好軟身 唔會UN 脂肪味牛味仍然十足
加埋SUKIYAKI少少甜既湯汁 相當好味!!!!!!! 比我食過既更優秀
之後我再試埋輕輕一淥既 我都係要返呢個啦 HAHA 更加嫩滑 有溶化既口感
來來回回我諗都食左成打.....真係回晒本!!!!!!!!
都相當新鮮夠凍 唔怕食到暖身既非即切魚生 安全放心!!!
油甘魚厚切 成粒磚咁 油香四溢 估唔到同平時食開既有咁大分別
我諗我會愛上有質素既油甘魚喇
花膠+鮑魚 識揀一定係咁揀啦!! 男人都要補架 仲要大力進補添
花膠好大塊好長 用足料 膠感十足 好痴口 養頻一流
可能鮑魚相對下失色左 入味但口感就無花膠咁好
泡芙大大粒 入面既吉士醬好香濃 唔會比什麼PAPA 差
而且有雜莓糖粒 酸中帶甜 好味
玫瑰馬卡龍 - 唔會好甜 適中又脆口 玫瑰味清香 成個口都係香味
拎左兩個唔同既牛奶布甸
一個係3.6北海道牛奶 另一個係燕麥牛奶
對比永遠有輸家 北海道3.6要ENCORE!!!!!!!!!!!
好香濃 好厚身既質感 而且好滑身 跣住入喉嚨
好滿足!!!!!!!!!!!! 每個客人都可以去心太軟個section 到留字條比師博寫字上去隻碟到
無論生日 節日 紀念日又或者thank you someone 你都可以寫 重點係師博手字真係寫得幾靚 同埋會幫你畫圖案
講返個心太軟啦 睇相都知係成功做到軟心效果
朱古力味濃而杰身 有質量有份量
蛋糕密度算高 唔會太林太鬆身 有咬感 幾好味
唔多 要咁肯去投放高質數食材更加少見
佐賀牛 韓牛 真係一個好大吸引之處
黎緊同屋企人食下應該會再訂位!!
$498+1 一位晚巿 四送一 每人都係三四百蚊
真係無話可說 唔訂都對唔住自己!