2020-03-11
最近見到好多人食呢間何蘭正, 我就當然都要黎朝聖一下餐廳行懷舊風, 裝飾同擺設都別有一番風味餐廳主打手工啤同特色既cocktail, 同時都有提供佐酒食品同埋主菜咁多款手工啤種種都想試, 但自己既酒量又唔夠, 餐廳應該好明白客人呢個心理所以推出左Beer Flight, 可以揀4款唔同口味, 細細杯, 岩哂我MENU上面都注明左每款既度數同埋味道, 方便大家揀返一杯岩自己口味既我地就叫左以下呢幾款1. 獅子山下 - 果香味濃2. 韓.索羅 - 濃香朱古力味, 帶少少辣, 幾特別, 比較適合鍾意酒味較濃既朋友3. 香港地痞 - 雖然濃度較高, 但易入口4. 維也納 - 花香重飲啤酒配枝豆真係正呀, 大大份, 估唔到個份量有咁多之後再叫左個白胡椒蕃茄酸菜煮紐西蘭鑽石蜆, 中西合壁 蕃茄同酸菜味道好夾, 個湯汁酸酸甜甜配埋鑽石蜆既咸鮮味好好味另外再叫左個慢煮叉燒配酒香獅頭鵝肝配溫泉蛋, 配埋豬油撈飯再一次crossover, 叉燒經過慢煮後表面再燒香至脆身, 肉質腍身, 呢種煮法都唔錯個鵝肝酒味好香, 夠肥美最後黎個是日甜品, 今日既甜品係開心果丸子呢個糖水真係不得了, 佢係用開心果打碎做
餐廳行懷舊風, 裝飾同擺設都別有一番風味
我地就叫左以下呢幾款
1. 獅子山下 - 果香味濃
3. 香港地痞 - 雖然濃度較高, 但易入口
4. 維也納 - 花香重
飲啤酒配枝豆真係正呀, 大大份, 估唔到個份量有咁多
之後再叫左個白胡椒蕃茄酸菜煮紐西蘭鑽石蜆, 中西合壁
另外再叫左個慢煮叉燒配酒香獅頭鵝肝配溫泉蛋, 配埋豬油撈飯
個鵝肝酒味好香, 夠肥美
最後黎個是日甜品, 今日既甜品係開心果丸子
呢個糖水真係不得了, 佢係用開心果打碎做成糊狀, 但口感好滑, 開心果味超香濃
同食緊開心果一樣, 配埋我鍾意既丸子, 好滿意呢個甜品
下次要再約朋友黎試埋其他口味既手工啤同encore個糖水!!