2023-06-06
本身鐘意何超蓮,見到佢生日買左蛋糕,即刻又去試下食同款蛋糕!佢既位置係係尖沙咀新 K11 MUSEA B2樓既蛋糕店,喺K11商場嘅超市邊,位置算係幾方便。放工去睇,雖然要等一段時間,但因為係IG網紅店,需要等我都明既。本來同班朋友約好生日時買個蛋糕做下午茶,但佢哋本身都有小朋友,就想賈細既罐裝蛋糕。份量岩岩好,又容易拾黎食!而我今次買既係芋泥麻糬芝士蛋糕同提拉蘇罐裝蛋糕,芋泥麻糬,因為完全手動做嘅麻糬有咬感同吹風味。要是老公搵食都唔要緊心。而呢罐提拉蘇好有口感,真係好好開口嘅蘇打除了限定款外,有其他味道好吸引綠茶芝士蛋糕就好合喺度同同事食下午茶。不過本身家務細,大概唔會買太多,但同朋友試幾次都好玩。要同朋友慶祝生日或者同事慰問,可以試下既!
提拉蘇好有口感,真係好好開口嘅蘇打