2023-07-08
尖沙咀酒吧林立,朋友話帶我去一間好有特色既酒吧happy hour,一上到去就見到有尊佛像迎接我,果然知我係佛系派😆酒吧有室外同室內可供選擇,室外地方好大,亦都有放佛像同植物作裝飾,成個vibe好chill好似去左東南亞咁Shisho Negroni🍹Classic Negroni,最特別係加了紫蘇葉酒、鮮豔既紅色有著重重既紫蘇葉味,classic得黎又獨特Coyo Cogurt🍹主要加入了椰子酒、乳酪酒 & Vodka作base, 飲落去有點果酸,好tropical既味道,好有東南亞風味枝豆🫛枝豆燒至燶燶地,再曬上鹽花,佐酒小食點可以少左佢醬燒豆腐豆腐外層搽上一層甜甜地既醬汁,燒至微燶,再加上蔥花,惹味又香脆免治雞肉棒免治雞肉棒燒得岩岩好,肉質亦保持juicy,入面既雞軟骨好有咬口,蘸埋個蛋漿食真係好好味呀炸豆池魚🐟池魚仔炸後好香口,好似食緊咸咸地既魚乾咁,好岩送酒明太子燒飯團🍙明太子咸咸香香,飯團搽上醬汁後燒至有飯焦,飯焦控一定好喜歡環境真係一流,店員非常有禮貌,又會細心介紹唔同cocktail 卑客人,串燒小食亦都好有驚喜,係一個岩晒放工後或一班朋友上黎吹下水、飲下酒,食下斯沙既
Shisho Negroni🍹
Coyo Cogurt🍹
枝豆🫛
枝豆燒至燶燶地,再曬上鹽花,佐酒小食點可以少左佢
醬燒豆腐
免治雞肉棒
炸豆池魚🐟
池魚仔炸後好香口,好似食緊咸咸地既魚乾咁,好岩送酒
明太子燒飯團🍙
明太子咸咸香香,飯團搽上醬汁後燒至有飯焦,飯焦控一定好喜歡
環境真係一流,店員非常有禮貌,又會細心介紹唔同cocktail 卑客人,串燒小食亦都好有驚喜,係一個岩晒放工後或一班朋友上黎吹下水、飲下酒,食下斯沙既好地方☺️