2023-06-01
公眾假期同朋友搵個地方晚飯聚下,打邊爐就最好不過,可以慢慢食,一路淥下野食又一路傾下計。係OpenRice 見到哩間canton pot 評價幾好,地方環境又唔錯就試下先地方都幾近地鐵站出口,樓下條街唔覺有店舖亦唔多人流,唔係網上見到一定唔會係度搵野食,上到去個環境真係好舒服,店員仲安排咗房間比我哋坐,房入面有電視同隔音幾好,成件事即刻變左好高級幫我哋嘅staff - Winnie 非常有善,熱心推介湯底同食物/酒水,仲有哩度混醬嘅配料有成10幾款 好有heart,最後我哋叫左個雙併 花膠+西川麻辣,一黎到已經聞到好香,Winnie 建議我地飲左湯食咗花膠先,之後再加湯淥野食。食物質素好好,牛 新鮮又切得好、所有嘅丸都係手打、餃啲味特別而且皮薄多料、連響鈴卷都係自制 食得出少咗陣油溢味,好食Staff 介紹左隻西班牙sparkling wine ,易入口但又唔會好甜,啱啱好。仲有佢哩度加湯係有分番不同湯底的,refill完都唔怕愈食愈無味同埋愈食愈咸最後埋單都只係$500/位,以服務質素/食物同環境嚟講係非常抵食,一定會再幫襯