2015-03-31 1322 views
長洲另一個必食就係大魚蛋。去左2日,日日都食,你就知有幾咁好食啦!2日係2檔唔同鋪頭買,但始終都係甘永泰係最好食,我自己覺得其他買大魚蛋既鋪頭都係係甘永泰到入貨HAHA因為係一D鋪頭個到買佢地既魚蛋食,一食就知佢係冇解凍直接煮,雪水味好重,好明顯唔新鮮啦!我以前又好,依加又好,我食咁多次,甘永泰既魚蛋從未出現呢個問題。入正題啦!!我係個到食左大魚蛋 墨丸 蝦丸 同 豆卜個個。因為佢全部丸都係即叫即炸,我建議唔好即刻食。先講大魚蛋,佢既魚味好重,有鮮味,唔會似街市買個D好重粉味,好彈牙,真心食到係打出黎既魚蛋,10蚊2粒,不妨試試啦,呢個VERY GOOD!!蝦丸啦到,去咁多次長洲都係第一次食,好似唔會成日有,睇你個好唔好彩,蝦丸唔係成日有,真係有佢既原因,佢蝦丸既味同平時個D有分別架,雖然咸左少少,但同大魚蛋揮得住,如果佢都整到咁大粒,我覺得都冇得輸。呢個VERY GOOD!!墨丸係好個人既最愛,佢呢隻比平時既彈牙同鮮味,但唔及得魚蛋同蝦丸咁有驚喜,但因為係我自己最愛所以我都覺得幾正,呢個就GOOD啦!豆卜個個水準有D下降,可能係佢入面魚肉唔夠多,搞到成串野有D淡,如果有汁點下應該會好D,但呢個我個人就覺得普普通通啦!NORMAL啦呢個俾佢!
2015-03-29
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Other)
  • 蝦丸
  • 炸豆卜