2017-08-23 2498 views
Book左7:30,有同事提早到左都未入得,真係幾旺場!室內設計古色古香,有點陰暗,睇唔到有幾大。不過座位都幾寬闊,坐得舒服。每張枱都有個鐘仔,方便叫侍應。我地點左#鴛鴦鍋#酸菜鍋好夠味,唔使用醬料都得。入面有肉,酸菜,粉條。粉條好好食,吸晒啲湯汁同事呃我話麻辣鍋唔係好辣,我用老油條試左一嚿,辣到我呢(我唔食得辣)火鍋底的材料都好足,而且真材實料。不過同事食完,話好口渴點左兩碟豬肉# 美國梅花豬肉#比較鞋,唔係咁好食。#黑毛豬梅肉#呢款烚得耐都仲係咁好食。油脂分佈得宜#老油條#雖然無影,但推介唔好睇佢幹憎憎,硬掘掘。但放左入湯後,等佢吸一陣再食,脆軟參半,#鴨血#好似之前無食過。我會形容佢的質地好似脆皮腸咁,一咬落去,有“啵”一聲的感覺。食唔出佢有自身的味道,都係靠啲湯,俾啲味佢。#鮮炸響鈴#好新鮮,但無乜口感。我一放入湯就拎上來,但都淋晒#雲吞拼水餃#兩樣都一般般,水餃無木耳。雲吞又唔係好鮮。花甲雖然又係無影,但又係推介之選好鮮甜,無沙仲叫左#蔬菜拼盤#同#黑木耳#用料新鮮,粟米超甜無限時,你鍾意坐幾耐都得。下次要食早啲,8半前離座有7折

我地點左#鴛鴦鍋#酸菜鍋好夠味
同事呃我話麻辣鍋唔係好辣,我用老油條試左一嚿,辣到我呢
(我唔食得辣
火鍋底的材料都好足,而且真材實料。不過同事食完,話好口渴
酸菜白菜鍋拼麻辣鍋

點左兩碟豬肉
# 美國梅花豬肉#比較鞋,唔係咁好食。
#黑毛豬梅肉#呢款烚得耐都仲係咁好食。油脂分佈得宜
黑毛豬梅肉

#老油條#雖然無影,但推介

鴨血

響鈴

#雲吞拼水餃#
兩樣都一般般,水餃無木耳。雲吞又唔係好鮮。
雲吞拼極品水餃

花甲

雖然又係無影,但又係推介之選
好鮮甜,無沙

仲叫左#蔬菜拼盤#同#黑木耳#用料新鮮,粟米超甜

無限時,你鍾意坐幾耐都得
。下次要食早啲,8半前離座有7折

2017-08-10
$295 (Dinner)
酸菜白菜鍋拼麻辣鍋
黑毛豬梅肉