2019-02-20 146 views
嚟到黃埔覓食,又點少得去到黃埔天地美食坊呢。紅磡黃埔美食坊雲集多間特色食肆,選擇夠晒多,而近排天氣涼涼哋,最啱就係食番碗熱辣辣嘅粉麵啦!所以就一於試吓呢間早安越南啦。餐廳仲有提供晚餐選擇,比散叫平之餘,仲有飲品送,夠晒抵食。生牛肉湯河湯底香濃,最欣賞唔會成層油,牛肉片份量多,好軟腍,而河粉滑溜,入口有彈性,仲掛上湯。當然湯底仲有唔少配料。記住要趁個湯仲熱,張生洋蔥浸熟呀。扎肉手絲雞河粉扎肉手絲雞嘅湯底相對較清,份量同樣十足,配料有扎肉、手撕雞,除咗香葉,仲有炸蒜片,令成碗湯粉錦上添花。而晚餐配嘅飲品仲可以叫特飲,我哋就叫咗鹹檸七同鹹梅七。

生牛肉湯河

扎肉手絲雞河粉

而晚餐配嘅飲品仲可以叫特飲,我哋就叫咗鹹檸七同鹹梅七。

2019-02-19