2016-10-20 270 views
咩野咁浮誇?!講緊係油麻地村爺爺既車仔麵車仔麵大家都成日食 但有龍蝦做餸既車仔麵就真係第一次食話說之前食過龍蝦手卷後念念不忘 愛上左龍蝦 但如果專登走去酒樓叫碟龍蝦伊麵又貴又大碟 於是乎就上網search下邊度有得輕食龍蝦 結果就畀我搵到村爺爺店仔唔算好大 牆上貼滿好多應該係老闆同一d名人既合照專程黎食龍蝦 當然同小胖男友一人叫左一個特濃龍蝦湯麵同撈麵試下先黎既係特濃龍蝦湯麵 我地揀左配檬粉 同湯底非常夾龍蝦湯真係好香濃 但一d腥味都無 仲帶點海鮮既甜味自選餸入面 墨魚手指同牛肋骨條都好好味跟餐既黑毛豬蘆筍卷加左胡麻醬亦都好惹味 另外加6蚊仲可以配埋時菜/響鈴 幾抵食至於撈麵 就包左半隻龍蝦 上枱果下真係唔敢相信自己係食緊車仔麵龍蝦半隻已經好大隻好多肉肉質彈牙 完全滿足左我對龍蝦既思念餐廳標榜湯底無味精同用靚料製作飲埋支豆漿就滿意地繼續去行街
咩野咁浮誇?!講緊係油麻地村爺爺既車仔麵

餐廳標榜湯底無味精同用靚料製作
飲埋支豆漿就滿意地繼續去行街

2016-10-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • 特濃龍蝦湯檬