露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
嗰日喺香港區做完嘢,耐冇食辣野,又想食返個麵,即刻諗起擺咗喺個list好耐未食嘅「露面」!裝修來講幾新穎,又會有呢啲霓虹燈牌可以打卡用!整體都好光鮮又整潔!唔錯!不過因為而家夜晚冇堂食,唯有買外賣返屋企慢慢享受啦!首先俾大家睇吓我買咗咩食先見到Menu一個好得意嘅面 叫做麻麻辣辣牛展BiangBiang面,即刻叫黎試吓先。店舖好細心咁將面同埋料同湯分開上,咁就唔會話返到屋企啲面就林晒,食唔到個口感!話說原來BiangBiang面個口感其實幾似山西刀削麵,不過麵團會長啲,但都係我個人好鍾意嘅口感!至於牛展都好入味,亦都唔會好似其他舖頭咁會好似食緊擦子膠咁,所以都好值得推薦比大家!另外想講一講醉雞同埋醉豬手係出乎意料地咁好味!首先有好多舖頭都整得唔好食,一係聞落好香,但係食落口就好似用清水煮咁淡而無味。一係就聞落去酒味好香,但係調味又過咗火,變相得返啲酒味,甚至乎重手得滯會變咗苦澀味。但係呢度嘅味道非常之平衡,聞落去香之餘,食落去調味恰到好處,酒香甚至有餘韻。非常之推介大家可以試吓!另外仲嗌左兩個小食,一個係拍青瓜!味道酸酸甜甜,作為開胃小食係唔錯,或者中間過場都唔錯!最後就係皮蛋豆腐!味

首先俾大家睇吓我買咗咩食先

最後就係皮蛋豆腐!味道唔錯,不過小弟係皮蛋愛好者,所以基本上有皮蛋嘅食物都會覺得好味,如果大家同我一樣都係鍾意食皮蛋不妨下一個嚟試吓!

最後希望疫情可以快啲完,可以快啲去唔同嘅餐廳享受美食啦!

TakeAway