1K
2018-08-20 3376 views
已經飲過差不多數間台式黑糖珍珠店🤓,幸福堂是較為新開的,剛在🐯老虎堂隔離。今日排隊人數幸福堂一面倒拋離老虎堂🤨, 老虎堂購買人龍只得數位 ,而幸福堂排隊購買的人大比數超越5倍,今日排了15分鐘左右,等候2分鐘左右就可取飲品。時間控制得非常好,流動速度不錯。👍🏻👍🏻 幸福堂主打有幸福紋的黑糖珍珠奶茶,👩‍🍳👨🏻‍🍳用正宗古法手炒黑糖珍珠鮮奶。在鋪頭門前即場展示炒珍珠,活生生地在人前裝上珍珠後加上奶茶,速度十分快,沒有一刻停過手。鋪頭門前仲有一個籤筒,畀客人抽籤看一下運程,仲可在收銀前的取簽文,極度有新意同過癮🤩🤩🤩。每位客人都會取一支籤後再取簽,大家都很有秩序,而且亦不好貪心,取一次就夠。呢個位真心抵讚✔✔💯💯。講返味道方面,老實講我喜歡老虎堂多一點。點解我會咁講? 因為首先幸福堂的珍珠比較淋身,沒有煙靭的口感,先飲到黑糖味之後再到微微奶味,但係.....茶味不見了🤔🤔🤔,點解呢?是否只有鮮奶,不是奶茶的關係呢?但單上打了奶茶🤨🤨是否我誤會了呢?講堅味道就不算太平均,黑糖味太濃蓋過了鮮奶的味道,珍珠冇煙韌的口感,我比較喜歡有QQ感。另外榴槤妹的一顆檸檬蜜烏龍🍋🥤, 檸檬味同蜜糖味都好出,

另外榴槤妹的一顆檸檬蜜烏龍🍋🥤, 檸檬味同蜜糖味都好出,可惜烏龍味的茶味也是不見了🙄🙄。是否幸福堂主張淡味的茶,不喜歡濃茶呢?有人能否解釋我的疑問?真心好奇😟😟?