近來心中韓式炸雞排名第一位的Sodam又出左數款新菜式,包括有熔岩甜辣芝士烤雞/烤豬、水原香草炸雞丁、韓式烤百仔骨,仲有大熱又邪惡的太陽芝士炸雞,當然立即去潮聖!對比起上次人流更多了,相信生意十分好,不過座位間還滿迫狹的。.上一次已經試過清熱解渴的菊花特飲,今次就同佢一人一杯叫左蘋果特飲 $58及提子待飲 $58。前者的杯子上放了一串果汁軟糖,不過飲落味道有點假;提子特飲味道有點似利賓納,還頗有新意的加左一枝雜果雪梨再內,岩晒相機食先。.涼拌韓式冷麵 $128大熱天時叫左碗涼拌麵來降降溫,烚蛋、蟹柳絲和青瓜絲等簡單的配料,麵質彈牙得來韌性高,味道開胃,夏天食一流!.太陽芝士炸雞 $198登登登!今次黎就係為左試呢個計太陽的後裔熱潮後,推出左同樣以太陽命名的太陽芝士炸雞 $198!芝士迷的我倆,仲要配埋炸雞同農夫包,呢一個組合對於我們何其吸引!中間如太陽般的係三重芝士農夫包,包內盛著水牛芝士、車打芝士和秘製芝士醬汁,再焗至金黃色的賣相,望到都吸引!側邊有八件如行星般的炸雞圍住太陽!(話佢似太陽紋都得).先試試炸雞的原味,雞肉充滿肉汁完全不乾柴!至讚係外層雞皮炸得十分香酥脆口,炸粉不厚,食
蘋果特飲
提子待飲
涼拌韓式冷麵
涼拌韓式冷麵 $128
太陽芝士炸雞
太陽芝士炸雞 $198

先試試炸雞的原味,雞肉充滿肉汁完全不乾柴!至讚係外層雞皮炸得十分香酥脆口,炸粉不厚,食落油膩感不重,好香惹味呀!
沾芝士醬後食落無想像中有很滯的感覺,芝士醬較輕盈,味道不會十分強烈,偏重忌廉味。小妹覺得用農夫包沾來食,比炸雞來得好食呢,(因為本身炸雞已經好好食!)兩個人一同食完一整個真係好飽又滿足!
$200 (Dinner)
提子待飲
太陽芝士炸雞