2019-07-19
甜品除左味道,賣相亦係非常重要既一個評分重點,今日介紹呢間甜品就正正係因為造型而吸引到👧🏻嘗試。呢間店既蛋糕放係櫥窗既時候會用一個透明既蓋蓋住個蛋糕,入面既蛋糕每個都裝飾得好靚,有啲佈滿住水果、有啲就用朱古力同忌廉做裝飾,每款味道既裝飾都別具特色,成個造型靚到好似美女與野獸入面既玫瑰花🌹👧🏻今次就揀左皇牌士多啤梨,蛋糕表面佈滿士多啤梨做裝飾,而成個蛋糕亦係相呼應既粉紅色,呢道賣既都係戚風蛋糕,而蛋糕中間既位置挖空左黎放忌廉,老實講一開始無食到忌廉既部分係覺得只係一個比較鬆軟既海綿蛋糕,但加埋忌廉之後就令蛋糕既質地更濕潤,本身望落無咩特別既蛋糕估唔到係中間收埋左呢個小心思👍🏻每次都會透過以下6大方面試評分(滿分:30分)味道 : 3.75 / 5 環境 : 3 / 5 外觀 : 4.25 / 5價錢 : 3.25 / 5 服務 : 3.25 / 5回頭率 : 3.5 / 5總分 : 21 / 30性價比👧🏻對甜品既外觀非常重視,因為靚既甜品唔只可以令人食慾大增,仲可以令食用者見到既時候更加開心同抒壓,食甜品都係求開心姐,肥呢樣野咩黎架?食得架🤪
每次都會透過以下6大方面試評分(滿分:30分)
味道 : 3.75 / 5
環境 : 3 / 5