2018-05-20 153 views
早幾日搭巴士經過望到呢間餐廳,望落幾特別,主打四川菜式,而且有兩隻熊貓頭嘅model display幾吸睛,於是同母親相約搵日來試。行入店門,當時係非繁忙時段,店內亦有唔少位,且有兩人的顧客坐在四人卡位食飯,於是我問店員可否坐四人卡位,但店員堅持帶我遊花園咁要求我坐他指定嘅台,仲特登講咗句兩個人就坐兩個人嘅位,我心諗你唔係自己打自己嘴巴乜我只係想講,如果間鋪真係生意極度繁忙,咁2個人坐4個人嘅位係唔合理且自私,但你招呼d客就雙重標準,anyway,呢part我唔多講。落完order店員的服務亦都非常唔專業,或者咁講,店員係完全唔熟悉店內嘅運作😑我地order咗麻婆豆腐、乾煸四季豆、宮保雞丁,加2碗白飯。所有餸都來齊,淨係差白飯,於是同店員講我地有叫白飯依家起得啦,佢竟然答我唔好意思呢個唔係套餐唔跟白飯😱九唔搭八嘅服務真係令我大開眼界啊!另外,見到有其他客反映個位冷氣滴水,竟然全程冇人理會,呢種服務精神真係「冇得頂」!!食物質素一般,俾我個感覺唔係熱辣辣即炒,所有餸係暖嘅😑味道OK,但乾煸四季豆令我失望,雖然我唔係廚神,但至少我知道「煸」同「炒」嘅分別,menu寫係「煸」,但出到來係「炒

行入店門,當時係非繁忙時段,店內亦有唔少位,且有兩人的顧客坐在四人卡位食飯,於是我問店員可否坐四人卡位,但店員堅持帶我遊花園咁要求我坐他指定嘅台,仲特登講咗句兩個人就坐兩個人嘅位,我心諗你唔係自己打自己嘴巴乜[因為之後我同媽媽食緊飯個陣我望到四人卡位幾乎係得兩個客坐]

食物質素一般,俾我個感覺唔係熱辣辣即炒,所有餸係暖嘅😑味道OK,但乾煸四季豆令我失望,雖然我唔係廚神,但至少我知道「煸」同「炒」嘅分別,menu寫係「煸」,但出到來係「炒」,唔多加解釋,完。

除咗環境好d,其他冇一個範疇係做得好。性價比低
總之中完伏,唔會再食第二次
2018-05-18
$130 (Dinner)