2022-07-02
這裡係紅磡總店嘅分支 當日去到見無人排隊 所以即入去試一試 但其實用餐體驗麻麻 最大問題係坐位問題 一進去職員就已經叫我哋兩個人坐同一邊 這個都唔係大問題 因為好多餐廳都會在繁忙時間要求 最大問題係佢哋坐位細 我哋兩個人就算唔計背囊 兩個人都唔夠坐 不過都算數 因為都只係想試一試海南雞 唔係食高級餐廳 都明白餐廳想賣枱 我哋最後發覺佢哋一個人都係比一人一邊位 所以問職員可否一人一邊 職員話可以 我哋就比較舒服 我哋點咗一碟招牌海南雞飯和泰式大拼盤 這杯花茶其實唔係我首選 我下次應該都唔會再點 我情願加錢要凍檸茶 根本無味道的 飲到最後都無味道 如果唔係無例湯 我想無人會點 不過例湯真係好受歡迎 有人因為知道無例湯 直程唔光顧 我睇返食評 原來真係一湯難求 主角出現了 賣相都算正常 件數唔算多 但一人份量就已經合格 那嗰汁有點辣 但都好討好和美味最值得讚賞嘅係雞皮 真係好驚喜 有點啫喱口感 我一直都唔太食雞皮 但今次都清晒碟 其實係因為我哋兩個人 本來想一人一碟 但怕掌握唔到份量 所以決定點左一點先 之後點咗一個泰式拼盤 這個拼盤真係好唔值 價錢都算合理 但味道真係好一般 嗰啲辣醬又鹹又
這個拼盤真係好唔值 價錢都算合理 但味道真係好一般 嗰啲辣醬又鹹又辣 嗰啲蝦餅炸到冇晒味道 終於明白點解個個都只會叫海南雞飯 大部份人都只係一個人食 快食快走 下次都會再食 但只限自己一個時候 大家有心理準備 係一定要搭枱 只係希望佢哋唔好做到一張枱要搭四個 今次飲唔到佢哋嘅招牌例湯 有點心掛掛 希望佢哋可以出貨多啲 客飯和湯數平均點 那就人人可以試到了
這裡不用加一 沒有下午茶餐 大部分食客都外賣多 歡迎自帶外賣盒