2023-11-17
#chuchu食在中環📍 為食龍🐷大推!!!#chuchu推介之前已經食過佢嘅lunch,今日去食埋dinner! 環境裝修真係好靚,好有心機,有啲似Jurassic Park🦖 !食物環境基本上係冇乜挑剔嘅地方!如果係慶祝生日都非常冇問題 #chuchu慶生推薦 💡如果係中環行上去,行中環街市條扶手電梯會行得舒服啲!—————————————————————❣ 腐皮壽司 為咗腐皮壽司再嚟!上次lunch set食完,舊舊都好大舊!佢嘅腐皮壽司唔會油淋淋!🥚明太子芝士蛋黃三文魚 $36🐚黑松露帶子 $38🍋柚子左口魚 $35🐟蔥吞拿魚拖羅蓉 $35🐷排行榜:帶子> 左口魚>三文魚>拖羅全部餡都好足料!黑松露帶子個黑松露好出,好香!左口魚好肥美,燒過食落去啲油脂瀉曬出嚟!三文魚都好肥美!.❣️醬油忌廉芝士飯團 $49看似平平無奇嘅飯團都好有驚喜!飯團面頭有微微炙燒過,中間包滿忌廉芝士餡料,同少少豉油!第一次食飯團有cream cheese感覺好特別!.❣️三文魚籽稻庭冷烏冬$158大量三文魚子係面!仲有紫菜碎、蔥花、蘿蔔蓉同天婦羅碎碎,撈埋一齊食個口感超好!啖啖都有三
📍 為食龍
💡如果係中環行上去,行中環街市條扶手電梯會行得舒服啲!
❣ 腐皮壽司
🥚明太子芝士蛋黃三文魚 $36
🐚黑松露帶子 $38
🍋柚子左口魚 $35
🐟蔥吞拿魚拖羅蓉 $35
🐷排行榜:帶子> 左口魚>三文魚>拖羅
❣️醬油忌廉芝士飯團 $49
❣️三文魚籽稻庭冷烏冬$158
大量三文魚子係面!仲有紫菜碎、蔥花、蘿蔔蓉同天婦羅碎碎,撈埋一齊食個口感超好!啖啖都有三文魚子,好滿足!個烏冬個質感都好好,好有咬口!
❣️邁阿密女郎 $84(半份)
其實就係辣吞拿魚蓉加州卷,好貼心可以揀半份或全份,揀左半份就可以食多啲野,啖啖吞拿魚蓉好滿足,啲飯有芝麻,超香!咬到入面仲有辣辣哋添!
❣️西檸蜜糖單骨雞翼 $79
一份都有7 8 隻!個雞皮炸到勁脆!入面啲肉都仲好滑好juicy!淋左西檸蜜糖汁係面,超多汁流曬係底,酸酸甜甜好正!
❣️BeaBea Bi-ru $88
嗌左自己出嘅恐龍手工啤,個罐同隻杯勁cute!有隻恐龍仔🦖啤酒唔苦又有果香,第一啖有啲似hoegaarden嘅rose!
💬 成間舖頭同個名一樣,全部都係恐龍!一入門口店員就比咗恐龍枱號牌,超得意!
不專業評分
👅好味指數: 9/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 9/10
—————————————————————
🏡地址: 為食龍 (中環)
中環蘇豪些利街2-4號LL Tower地舖及1樓
🕑營業時間: 12:00-22:00 (留意截單時間)
#chuchu食日本野
———————————————————